Belkıs Akkale'den ‘Ahde Vefa’

Belkıs Akkale'den ‘Ahde Vefa’

Türk Halk Müziği'nin önemli sesleri, usta sanatçı Belkıs Akkale'yi son çıkardığı ‘Ahde Vefa’ adlı albümünde yalnız bırakmadı.

Belkıs Akkale'nin ‘Ahde Vefa' adlı albümü, Kemal Aslan Müzik Yapım etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuluyor.

Akkale'nin sanat hayatı boyunca söylediği, onunla özdeşleşen türkülerin bir kısmı değerli sanatçılar tarafından yorumlandı. Albümde toplam 14 türkü yer alıyor. Türküleri seslendirenler arasında Adile Karatepe, Briliant Dadaşova, Ender Balkır, Erdal & Mercan Erzincan, Hüseyin Turan, Kubat, Sevcan Orhan, Şevval Sam, Tolga Sağ, Yudum ve Zara yer alıyor.

Usta sanatçı, prodüktörlüğünü de kendisinin yaptığı albüm hakkında “Beni yalnız bırakmayan tüm sanatçı kardeşlerime, projede emeği geçen herkese, beni ilk günden beri bir ana, bir bacı, bir kardeş olarak bağrına basan sevgisini hiç eksiltmeden ailelerinin bir ferdi olarak gören Türk halkına, türkülere gönül veren siz tüm dostlarıma sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunarım . Bu bir prestij albümü kalıcılığı olan , yıllar içinde topluma mal olmuş türkülerimizden oluşan bir albüm, ben bu dünyadan göçtükten sonra da elden ele dolaşacak dilden dile , kulaktan kulağa dolaşacak bir albüm oldu¨ dedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da “Canım oğlum, yapmış olduğumuz bu projede, ailemize, bize eşlik eden sanatçı kardeşlerime, türkü seven gönül dostlarıma ve #ahdevefa albümümüzde emeği geçen herkese teşekkür ederim hayırlı uğurlu olsun. Bu muhteşem özel koleksiyon albümde emeği geçen tüm sanatçı dostlarımıza, müzik yönetmenimiz aranjörümüz Zafer Gündoğdu hocamıza gönülden teşekkür ederiz.” dedi.