Bestecisinden 'Nemrudun Kızı' yorumu

Bestecisinden 'Nemrudun Kızı' yorumu

'Pala Remzi', 'Töre', 'Urfalı Sevmiş' gibi sevilen eserlerin bestecisi Arif Çelik, 'Nemrudun Kızı', 'Nolursun' ve 'İncinir' türküleriyle dijital platformlarda!

'Pala Remzi', 'Töre', 'Urfalı Sevmiş', 'Nemrudun Kızı' gibi eserleri pek çok sanatçı tarafından seslendirilip çok sevilen Arif Çelik, bu kez eserlerine kendi sesi ve yorumuyla hayat veriyor. Bestekâr, ses ve saz sanatçısı Çelik’in, 'Nemrudun Kızı', 'İncinir' ve 'Nolursun' adlı eserleri, Gloss Müzik etiketiyle tüm dijital satış platformlarında yayında.

'NEMRUDUN KIZI' TÜRKÜSÜNÜN HİKAYESİ

Çelik’in dilinden 'Nemrudun Kızı' türküsünün hikayesi ise şöyle:

'Türküyü besteledikten sonra dost meclislerinde de seslendirmeye başladım. O zamanlar ‘nemrudun kızı’ yerine ‘zalimin kızı’, ‘gavurun kızı’ gibi farklı şekillerde söylüyordum ama bir türlü içime sinmiyordu. Bir gün bir arkadaşımın evinde banta kayıt yaparken arkadaşın annesi çay getirdi. O kapıdan ‘Çay hazır’ diye seslenmiş. Biz duymamışız ama sesi banda kaydolmuş. Kayıtları dinlerken bunu duyunca arkadaşım ‘Çay mı satacağız bant mı satacağız, neden kapının arkasında konuşup durdun’ diye çıkıştı. Annesi de ‘Getirsen bi türlü getirmesen bi tülü nemrud oğlu nemrud’ deyiverdi. Türkünün sözleri de böylece tamamlanmış oldu.'