Efsane müzik dergisi Hey'in yayıncısı Doğan Şener vefat etti

Efsane müzik dergisi Hey'in yayıncısı Doğan Şener vefat etti

Müzik dünyamıza uzun yıllar boyunca Hey dergisi başta olmak üzere pek çok alanda hizmet veren Doğan Şener, Pazartesi günü aramızdan ayrıldı. 

1937 Zonguldak doğumlu olan Şener, İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Gazetecilik macerasına 1954’te dönemin çok tirajlı gazetelerinden Türkiye Spor Gazetesi’nde ilk önce muhabir olarak başladı. Tercüman ve Yeni İstanbul gazetelerinde de spor yazarlığında görev alan Şener’in dönüm noktalarından ilki, Milliyet gazetesinde hazırladığı Müzik Kulübü sayfası oldu. Şener bu sayfada özellikle 1960’lar ile birlikte güçlenen Türk popuna büyük destek verdi ve pek çok sanatçıyı, eseri sayfayı takip edenlere tanıttı ve bu sayfa, 1970 Kasım’ında Hey dergisine evrildi; ilk önce Milliyet gazetesi eki olarak verilen 0. sayı ile “işe sıfırdan başlayan” ve derginin genel yayın yönetmeni olan Şener, 714 sayı boyunca, Yener Süsoy başta olmak üzere, önceleri dergiye mektup yazan bir sıkı takipçi olarak tanınan ancak zaman içinde derginin önemli temel taşlarından biri olan Hulusi Tunca gibi önemli isimlerin de desteğiyle, dinleyicilere hazırlanan listeler ile müziksel bağlamda yön veren, pek çok ilke imza atan bir dergiye imza attı ve dergi, 714. sayıdan sonra Tunca tarafından devam ettirildi. 

Bununla birlikte 1990’larda Show Radyo’da sunduğu “Zaman Tüneli” programıyla da Hey dönemindeki başarılı çalışmalara ışık tutan Şener, 1998 yılında ünlü müzik prodüktörü Nazmi Şenel ile Müzik Vizyon dergisini çıkartmaya başlasa da, bu dergi 5 sayı sürebildi. 

2008 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’nü alan sahibi olan Şener, aynı zamanda Meral-Zuhal ikilisinden Zuhal’in de eşiydi.

Emre SİYAHOĞLU - YURT Gazetesi