En çok aranan sanatçı Ahmet Kaya

En çok aranan sanatçı Ahmet Kaya

Popüler müzik ve kültür festivali fizy İstanbul Müzik Haftası kapsamında düzenlenen fizy Müzik Ödülleri sahiplerini buldu. Yılın en çok dinlenen kadın sanatçısı Sıla, en çok dinlenen erkek sanatçısı ise Ben Fero oldu.

Gecenin ilk ödülü, Yılın En Çok Dinlenen Kadın Sanatçısı seçilen Sıla’nın oldu. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan’dan ödülünü alan Sıla, “Burada olmak çok kıymetli. Biz şarkıları evde yazıyoruz ama açığa çıkarmak, açığa çıkardıktan sonra da dinlenmesi çok önemli. Layık görüldüğüm için çok mutluyum” dedi. Yılın En Çok Dinlenen Erkek Sanatçısı kategorisinin sahibi Ben Fero, geceye daha önce çektiği bir video ile katılarak teşekkürünü iletti. Ödülü Ben Fero adına Celal Hoplar Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan’dan teslim aldı.

REYNMEN İKİ DALDA ÖDÜL

Yılın en çok konuşulan isimlerinden biri olan Reynmen ise, ‘Derdim Olsun’ şarkısıyla En Çok Dinlenen Şarkı ve En Çok İzlenen Video kategorilerinde iki ödülün sahibi oldu. Reynmen yaptığı konuşmada, “Ben dijitalin var ettiği biri olarak sizlerin karşısında bu ödülü almaktan gurur duyuyorum. Herkes dijitalde bir şey yapabilsin istiyorum” dedi.

Yılın En Çok Dinlenen Düet ödülü ‘İçimdeki Sen’ şarkısıyla Bilal Sonses ve Tuğçe Kandemir’in oldu. Pinhani ise En Çok Dinlenen Grup kategorisinde ödülün sahibi oldu.

GÜLTEN KAYA: BENİM İÇİN ONUR VERİCİ

Yılın En Çok Dinlenen Albümü kategorisinde ‘Aşık’ isimli albümüyle Ebru Gündeş ödüle layık görüldü. Ödülü Gündeş adına basın danışmanı Önder Sarıahmetoğlu aldı. Yılın En Çok Aranan Sanatçısı Ahmet Kaya olurken, ödülü eşi Gülten Kaya’ya yapımcı ve yönetmen İzzet Öz takdim etti. Kaya, “Yokluğunun 19. yıl dönümünde, onun yine en çok aranan sanatçı ödülü alması benim için çok onur verici” diye konuştu.

fizy verilerine göre platform üzerinden Yılın En Çok Paylaşılan Şarkısı, Merve Özbey’in ‘Yaramızda Kalsın’ şarkısı oldu.

YENİ TÜRKÜ ONUR'LANDIRILDI

Gecenin son ödülü ise bu yıl 40’ıncı sanat yılını kutlayan Yeni Türkü’ye verildi. Ödülü, organizatör ve yapımcı Ahmet San’dan alan Yeni Türkü, “40 yıl geçince insan ne diyeceğini şaşırıyor. Bu onuru bize verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

fizy MÜZİK ÖDÜLLERİ KAZANANLARIN LİSTESİ:

En Çok Dinlenen Erkek: Ben Fero

En Çok Dinlenen Kadın: Sıla

En Çok Dinlenen Düet: Bilal Sonses feat. Tuğçe Kandemir – İçimdeki Sen

En Çok Dinlenen Şarkı: Reynmen – Derdim Olsun

En Çok İzlenen Video: Reynmen – Derdim Olsun

En Çok Dinlenen Grup: Pinhani

En Çok Dinlenen Albüm: Ebru Gündeş – Aşık

En Çok Aranan Sanatçı: Ahmet Kaya

En Çok Paylaşılan Şarkı: Merve Özbey – Yaramızda Kalsın

Onur Ödülü: Yeni Türkü