Festival biletleri 14 Mart’ta satışa çıkıyor

Festival biletleri 14 Mart’ta satışa çıkıyor

27. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 14 Mart Cumartesi günü satışa çıkıyor.

27. İstanbul Caz Festivali, 27 Haziran-14 Temmuz arasında yıldız isimlerden yeni keşiflere sayıları 250’yi aşan yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 25 mekânında ağırlayacak.

27. İstanbul Caz Festivali sahnelerinde müzikseverleri karşılayacak isimler arasında derin ve yoğun sesiyle sahneye çıktığı anda izleyiciyi etkisi altına alan Gregory Porter ve Türkiye ziyareti dört gözle beklenen, indie rock’ın “sahne canavarları” Foals bulunuyor. Festival, bir dönemin caz müziğine enstrümanlarıyla hayat veren dört yıldız ismi, saksofonda Joshua Redman, piyanoda Brad Mehldau, basta Christian McBride ve davulda Brian Blade’i bir araya getiren çok özel A Moodswing Reunion buluşmasını da müzikseverlerin beğenisine sunuyor. Piyanoda kuzey cazını Avrupa Caz standartlarıyla ustalıkla birleştiren Jan Lundgren, akordeonda güçlü ve öncü stiliyle Richard Galliano ve trompette Sardunya’dan beslenen Akdeniz ezgileriyle Paolo Fresu’dan oluşan Mare Nostrum projesi, yumuşak ve dingin sesli caz gitarisi John Pizzarelli, Kolombiya’nın sıcak caz ritimleriyle karışan Latin pop şarkılarıyla Monsieur Periné, durmadan dans edilecek performansıyla Kutiman Orchestra, yeni İngiliz cazı olarak adlandırılan Emma-Jean Thackray, trompetin yanı sıra arp, koto gibi müziğe büyülü bir dokunuş katan enstrümanlarıyla spiritüel cazın en başarılı ekiplerinden Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra ile Şevket Akıncı’nın proje şefliğinde 40 müzisyenin Arter’in dört bir yanına yayılarak katılımcıları müziğin parçası olmaya davet edeceği Aura: Musing Orkestrası etkinliği ve daha birçok etkinlik festival programında yer alıyor.