Gheorghiu ve BİFO'dan yeni yıl konseri

Gheorghiu ve BİFO'dan yeni yıl konseri

BİFO, yeni yılı 9 Ocak 2020 Perşembe akşamı düzenlenecek geleneksel Yeni Yıl Konseri ile karşılayacak. Konserin solisti ünlü soprano Angela Gheorghiu olacak.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), yeni yılı gelenekselleşen Yeni Yıl Konseri ile karşılıyor. 9 Ocak 2020 Perşembe akşamı 20.00’de Lütfi Kırdar ICEC’te düzenlenecek konserde BİFO konuk şef Ludovic Morlot yönetiminde, “opera tarihinde nadir rastlanan bir fenomen” olarak adlandırılan soprano Angela Gheorghiu’ya eşlik edecek.

Sanat kariyerine 1992 yılında başlayan Angela Gheorghiu, dünyanın dört bir yanında verdiği konserler ve operalarla müzik eleştirmenleri tarafından “opera tarihinde nadir rastlanan bir fenomen” olarak adlandırılıyor.

Konserde orkestrayı yönetecek konuk şef ise, 2011 yılından beri şefliğini ve sanat yönetmenliğini üstlendiği Seattle Senfoni Orkestrası ile pek çok başarılı turneye ve ödüllü kayıtlara imza atan Ludovic Morlot olacak.

Konser öncesinde, 19.00-19.40 saatleri arasında ise gazeteci ve klasik müzik yazarı Serhan Bali moderatörlüğünde Dolmabahçe Salonu’nda konser üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.