Kader Kapıyı Çalmıyor

Kader Kapıyı Çalmıyor

CRR Senfoni Orkestrası, 25 Aralık Çarşamba akşamı CRR Konser Salonu’nda 'Kader Kapıyı Çalmıyor' başlıklı konser verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası, 25 Aralık Çarşamba akşamı CRR Konser Salonu’nda 'Kader Kapıyı Çalmıyor' başlıklı konser verecek. CRR Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur’un şefliğinde gerçekleşecek konserin solisti ise genç keman virtüözü Elvin Hoxha Ganiyev. Konser, saat 20.00’de Cem Mansur tarafından gerçekleşecek konser öncesi söyleşinin ardından saat 20.30’da başlayacak.

BEETHOVEN’IN DOĞUMUNUN 250. YILI İÇİN

Konserde üç Fransız bestecinin eserleri icra edilecek. M. Ravel’in Ölü Bir Prenses için Pavane ve 'Tzigane' (Çigan) Konser Rapsodisi, C. Saint – Saens’ın Introduction & Rondo Capriccioso, Op. 28 ile J. Massenet’in Thais Operası'ndan Méditation.

Konserin son bölümünde ise, 'Dünyanın en fazla çalınan bestecisi' olarak nitelendirilen Ludvigvan Beethoven’ın doğumunun 250. yılı olması sebebiyle başlayacak '2020 Beethoven Yılı Kutlamaları'na giriş niteliğinde bestecinin 5. Senfoni do minör Op. 67 eseri seslendirilecek.