Koreli caz müzisyenlerinden konser

Koreli caz müzisyenlerinden konser

Kore’nin en gelecek vadeden davulculardan biri olan Soojin Suh ve Kore’nin yetenekli genç caz müzisyenleri 20 Kasım’da Akbank Sanat Caz Günleri kapsamında konser verecek.

Akbank Sanat; 20 Kasım’da Koreli Soojin Suh Chordless Quartet’ı Akbank Sanat Caz Günleri kapsamında ağırlayacak. Ankara Kore Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi'nin desteği ile gerçekleşecek konserde, Soojin Suh’a Kore’nin yetenekli genç caz müzisyenleri eşlik edecek.

Soojin Suh Chordless Quartet

20 Kasım 2019, Çarşamba

Saat: 20.00

Soojin Suh - Davul

Daniel Ko - Alto Saksafon

Hachul Song - Soprano, Tenor Saksafon

Younghoo Kim – Kontrbas

Davulcu, besteci ve eğitimci SooJin Suh, profesyonel kariyerine Seul’de 2008'de başlamasından bu yana, Kore’nin en gelecek vadeden davulculardan biri olarak ün kazandı. 1984'te Seul’de doğan SooJin, 5 yaşından itibaren klasik piyano,17 yaşından itibarense davul eğitimi aldı. Ardından, New York City College'dan lisans derecesini aldı. City College'dan mezun olduktan sonra Seul'e döndü ve çeşitli müzisyenler ile serbest müzisyen olarak çalmaya başladı. Eşlikçi olarak çeşitli gruplarla yirmiden fazla kayıt yaptı. Grup lideri olarak ise, 2014’te “The Moon In Your Hand”, 2018’de “Strange Liberation” albümlerini yayımldı. Ayrıca, 2018 yılında ünlü ECM plak şirketinden bir albüm çıkaran The Near East Quartet ile tüm dünyada konserler verdi.