Pera Müzesi’nde “İki Konuşma / İki Performans”

Pera Müzesi’nde “İki Konuşma / İki Performans”

Pera Müzesi, klasikten elektroniğe, müziğin farklı dallarına odaklanan etkinliklerine iki performans ve konuşma ile devam ediyor.

Müzikseverler, müzik kolektifi ÆVOM iş birliğiyle 21 Şubat Cuma akşamı düzenlenen “Elektronik Köprüler” etkinlik serisi kapsamında, bu kez Sühan Gürer ve İz (Elifnaz Koçak) ile elektronik müziğin İslami yüzü Muslimgauze’u keşfedecekler. “Pera’da Camerata” klasik müzik serisinin 22 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek son etkinliğinde ise Opera Trio, Tanzimat döneminde Pera’da sergilenen operalardan çeşitli eserleri dinleyicilerle buluşturacak.

Pera Müzesi, müziğin farklı alanlarına odaklanan projelerle ziyaretçilerine çok yönlü bir program sunmaya devam ediyor. Hafta sonunda müzikseverleri klasikten elektroniğe, Tanzimat dönemi operalarından günümüzün alternatif seslerine uzanan, müziğin çok katmanlı yolculuğunu keşfedebilecekleri iki performans ve konuşma etkinliği bekliyor.

“Pera’da Camerata” kapsamında her konser öncesi sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşen “Atölyede Sohbet” programında ise Opera Trio, Tanzimat Dönemi’nden itibaren Pera'da gerçekleşen opera temsillerini, opera gruplarını ve sergilenen eserleri konuşmak üzere saat 16.00’da dinleyicilerle bir araya gelecek.

Elektronik Müzik Etkinlik Programı:

21 Şubat Cuma

18.30 Konuşma: Elektronik Müziğin İslami Yüzü: Muslimgauze

Sühan Gürer

20.00 Performans

İz (Elifnaz Koçak)

Pera’da Camerata Etkinlik Programı:

22 Şubat Cumartesi

16.00 – 16.45 Atölyede Sohbet

Opera Trio

17.00 – 18.00 Konser

Opera Trio