Piyano tuşlarında 'Flamenko' rüzgarı

Piyano tuşlarında 'Flamenko' rüzgarı

Piyanosuyla yepyeni bir Flamenko füzyonu yaratan Diego Valdivia, 20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında 23 Kasım 2019 Cumartesi akşamı Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.

Henüz 5 yaşındayken piyano çalmaya başlayan Valdivia, Paco De Lucia Konservatuvarında eğitim aldı. 14 yaşında ilk şarkısı “Furia” yı besteledi. 17 yaşındayken bestelediği “Bahía” ve “La Caja de Música” şarkıları ilk albümünde yer aldı.

History, Discovery Channel, Canal Cocina, Tele 5, TVE, Antena 3 gibi kanallarda yayınlanan çeşitli televizyon programları ve reklamlar için yaptığı besteler sayesinde müziği tüm dünyada duyuldu.

Popüler dizi Game of Thrones’un soundtrack’ini Flamenko formunda çalan sanatçının bu yorumu Birleşik Krallık’ta “En İyi Düzenleme” seçildi.

Müzik çalışmaları sosyal ağlarda 20 milyondan fazla izlenen ve 1 milyondan fazla paylaşılan Valdivia, Flamenko köklerine bağlı kalarak ama aynı zamanda farklı müzik stillerinden ve ritimlerinden esin bularak yeni rotalar keşfediyor.

Türkiye’de ilk kez Antalya vereceği konserinde sanatçının piyanodaki yetenekli dokunuşlarına Flamenko ruhunu yansıtan dansçılar eşlik edecek. Konser, 23 Kasım 2019 Cumartesi akşamı saat 20.30'da Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda gerçekleşecek.