Senfonik Karadeniz!

Senfonik Karadeniz!

Karadeniz müziğinin öne çıkan isimlerinden biri olan Selim Bölükbaşı, 20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde izleyicilerle buluştu. Karadeniz türkülerini senfoniyle harmanlayan Bölükbaşı, dinleyenlerden tam not aldı.

Karadeniz müziğine kattığı yenilikler, yaptığı dizi ve film müzikleri ile adından söz ettiren Selim Bölükbaşı, Şef Oğuzhan Kavruk yönetimindeki Symphonic Project ile 20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde müzikseverlerle buluştu ve dinleyenlere tam bir müzik ziyafeti yaşattı. Geçmişten günümüze en sevilen Karadeniz ezgilerinden oluşan repertuvarı ile beğeni toplayan Bölükbaşı, yaptığı kemençe şov ile de alkış yağmuruna tutuldu. Festival kapsamında ilk kez Karadeniz türkülerini senfoniyle buluşturan konser, müzikseverlerden tam not aldı.

KAZIM KOYUNCU VE ORHAN GENCEBAY SÜRPRİZİ

Müziğinin Orhan Gencebay ile yoğrulduğunu ve sanatçının şarkısını söylemeden sahneden inmediğini dile getiren Bölükbaşı, Gencebay’ın efsane şarkılarından 'Hatasız Kul Olmaz' ı söyledi. Karadeniz müziğinin efsane ismi Kazım Koyuncu ile uzun yıllar çalışan Bölükbaşı 'Gelevera Deresi' türküsünü söyledikten sonra Koyuncu’ya olan sevgisini ve özlemini dile getirdi.

20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 22 Kasım’da Türkiye’nin dünyaca ünlü piyanisti İdil Biret konseri ile devam edecek.