Ünlü Rus piyanistten 'Schubert' yorumu ENKA'da

Ünlü Rus piyanistten 'Schubert' yorumu ENKA'da

ENKA Kültür Sanat sahnesi yeni haftada, dünyaca ünlü piyanist Andrey Pisarev’i ağırlıyor. Prestijli ödüllere layık görülen Pisarev, Franz Schubert’in eserlerini seslendirecek.

Tüm hızıyla devam eden 31. Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları’na yeni haftada, Moskova Çaykovski Konservatuvarı Piyano Bölümü’nde Profesör olarak görev yapan Andrey Pisarev konuk olacak. 19 Kasım Salı akşamı ENKA Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek konserde Pisarev, Franz Schubert’in eserlerinden oluşan bir repertuvarı yorumlayacak. Konser, saat 20.30’da başlayacak.

ENKA Kültür Sanat sahnesine ilk kez konuk olacak Andrey Pisrev, 1991 yılında Mozart Yarışması’nda kazandığı “Büyük Ödül” başta olmak üzere bugüne kadar birçok prestijli ödülün sahibi oldu. Mozart Yarışması'nın yanı sıra, 1983 yılında Moskova'da yapılan Rachmaninoff Piyano Yarışması'nda birincilik ödülünü, Unısa Transnet Uluslararası Piyano Yarışması'nda birincilik ödülünü ve klasik bir sonatın ve bir Mozart Konçertosu'nun (Pretoria 1992) en iyi performansları için Özel Ödüller kazandı.