Ünlü söz yazarı hastaneye kaldırıldı

Ünlü söz yazarı hastaneye kaldırıldı

Kaz Dağları'nda yaşayan usta söz yazarı Mehmet Yüzüak aniden rahatsızlanınca Burhaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak, Opr. Dr. Ahmet Kaşoğlu tarafından acil olarak ameliyata alındı. Göbek fıtığı rahatsızlığı bulunan Yüzüak'ın on gün daha gecikmiş olsa durumunun daha da kritik olabileceği öğrenildi.

Mehmet Yüzüak kimdir?

Mehmet Yüzüak, 2 Şubat 1950 tahininde Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk yazdığı ‘Kader Çıkmazı’ adlı şarkı Kamuran Akkor’a Altın Plak kazandırdı. Yüzüak; Kemancı, Şarkıların Kaderi, Yüz Karası, Hovardaymış Kime Ne, Sevgilim Var Gurbette Onu Sevdim İzmir'de, Biride Bir Bini de Bir, Bir Mucize Allahım, Hasret Pınarı, Günah Defteri, Sevgilim Var Gurbette, Anne, Hasret Ateşi, Dalgın Gözler, Günahkar Olmadan, Sevda Yolu gibi önemli şarkılara imza attı.

1976-77 yıllarında Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği Altın Kelebek Yarışması’nda ‘Kemancı’ üst üste 2 yıl ‘Yılın Şarkısı’ seçilerek Altın Kelebek Ödülü’nü kazandı.

Emel Sayın, Gönül Yazar, Zeki Müren, Bülent Ersoy, Gülden Karaböcek, Neşe Karaböcek, Gönül Akkor, Kamuran Akkor, Tanju Okan, Seda Sayan gibi usta isimler şarkılarını seslendirdi.

Çok sayıda şarkıya imza atan Mehmet Yüzüak’ın, ‘Kemancı’ adlı şarkısı 36 sanatçı tarafından okundu ve Dünya Rekorlar Kitabı’na aday gösterildi.