'Yemen Türküsü' modern enstrümanlarla yeniden yorumladı

'Yemen Türküsü' modern enstrümanlarla yeniden yorumladı

‘Gidip de dönmeyenlere’ duyulan özlemi anlatan, kalplerimizde özel bir yere sahip 'Yemen Türküsü', #BağımızVar platformu’nda Korhan Futacı tarafından yeniden yorumlandı.

Bu toprakların bize bıraktığı kültürel mirası yeniden yorumlayarak gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen #BağımızVar platformunun ilk adımını oluşturan müzik prodüksiyon projesi kapsamında, hüzün ve hasret dolu 'Yemen Türküsü' yeniden yorumlandı. Korhan Futacı ve ekibi, yeniden yorumladıkları 'Yemen Türküsü'nü modern enstrümanlarla seslendirdi.

Korhan Futacı ve ekibi, 'Yemen Türküsünü' , alto ve bariton saksafon gibi, halk müziğinde duymaya alışık olduğumuzdan farklı enstrümanlar ve yeni bir yorumla yeniden seslendirdi.

Yapımcılığını #BağımızVar platformu yaratıcısı ve proje küratörü Yalkın Yel’in üstlendiği bu müzik içerik prodüksiyonunda, türkülerin yeni yorumları, #BağımızVar YouTube kanalında yayınlanıyor.

#BağımızVar projesinin ilk adımında 10 farklı sanatçı, 10 sevilen halk ezgisini farklı tarzlarla, ‘tanıdığımız ama duymadığımız yepyeni tınılarla’ yeniden yorumladı.