Mustafa Gözaydın

Mustafa Gözaydın

Online para kazanmanın yolları

Belki de yeterli paraya sahip olma özgürlüğünü tecrübe etmek isteyebilirsiniz, böylelikle finans veya işinizi kaybetme konusunda asla endişelenmenize gerek kalmadan. Tam zamanlı işinizden ayrılmadan gelirinizi artırmanıza yardımcı olacak püf noktaları sizinle paylaşacağım.

Yapılacak ilk şey, belirli bir yönteme karar vermek ve başarılı olana kadar onu uygulamaktır. Fikrinizi uygulamak için gereken zaman ve enerjiyi harcamak için istekli olmalısınız ve ilk başladığınızda yolculuğunuz yavaş olsa bile, buna bağlı kalmak için cesarete ihtiyacınız olacak.

Çoğu insan başarısız oluyor, çünkü sürekli olarak sihirli yöntem arıyor. Şunu anlayın; böyle bir internetten para kazanma yöntemi yok! En iyi yol, sizin için çalışan yoldur.

Online para kazanmak istiyorsanız nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, göz önünde bulundurmanız gereken en iyi ve en gerçekçi yöntemlerden bazıları şunlardır:

1: Google Adsense

İnternetten para kazanmanın en iyi yollarından biri web sayfalarında reklam yayınlamaktır. Herhangi bir web sitesini ziyaret ettiyseniz, Google reklamlarını görürsünüz. Google AdSense’in en güzel yanlarından biri, kurulum yapmanın çok kolay olmasıdır. Blogunuz veya web siteniz varsa, ücretsiz bir Google AdSense Hesabına kaydolabilirsiniz. Oradan, Google size web sitenize yapıştıracağınız benzersiz bir kod verecektir. Google, sayfa görünümünüzü, hareketliliği ve sizin adınıza kazançlarınızı izleyerek oradan alırsınız. Devam ettirmek için herhangi bir bakıma ihtiyaç yoktur.

2. Satış Ortaklığı

Satış ortaklığı pazarlamasıyla, web sitenizin içeriğindeki markalar ve işletmelerle ortaklık kurarsınız.

Söz konusu belirli bir ortaklık programına kaydolduğunuzda aldığınız benzersiz bir ortaklık kodu kullanarak bu ürüne veya hizmete bağlanırsınız. Bağlantı yoluyla bir ürün veya hizmet satın aldığında para kazanacaksınız.

3: Danışmanlık

İnternetten para kazanmanın başka bir yolu da danışmanlık yoluyla. Herhangi bir alanda uzmansanız, kişisel veya ticari hedeflerinde onlara danışmanlık yapmak için size para ödemeye istekli olabilecek kişileri bulabilirsiniz. Büyük şirketlere danışmak için yeterince önemli olmadığını düşünebilirsiniz, ancak insanların ödeyecekleri uzmanlık türlerini gördükçe şaşıracaksınız.

4: Online kurs

Başkalarına öğretebileceğiniz bir beceriye sahipseniz, çevrimiçi olarak pazarlayabileceğiniz bir çevrimiçi kurs ayarlamak da mümkündür. Yemek pişirmekten pazarlamaya, hatta serbest yazarlığa kadar her şeyi öğreten online kurslar verebilirsiniz.

Çoğu insan online kurslarını Teachable, udemy gibi bir platformda başlattı.Türkiye’de en çok udemy kullanılmaktadır.

Udemy üzerinden para kazanmak isteyenler bu yüzden nitelik açısından rakiplerini geride bırakmak zorunda. Peki, kurslar nasıl satılıyor?

Üye olduktan sonra size kursu yüklemeniz, fiyat ve açıklama girmeniz için yönlendiriyor. Finansal işlemler tamamen Udemy tarafından yapılıyor.

Udemy, her satıştan %30 pay alıyor. Komisyon oranları, kullanım koşulları gibi ayrıntılar resmi web sitesinde mevcut.

5. YouTube

Eğitici, eğlenceli veya merak uyandıran videolar çekerek internetten para kazanmak kulağa hoş geliyor değil mi? YouTube kanalınızı oluşturun, videolar yükleyin ve bunlardan para kazanmaya başlayın.

Özen göstermeniz gereken konular; videolar %100 özgün olmalı, telif haklarına/topluma saygılı olmalı ve en önemlisi, etkileyici, eğitici ya da tatmin edici olur ise izlenme oranınız artacaktır.

6. Anket Doldurmak

Özellikle öğrenciler için İnternette harçlığımı çıkarmak istiyorum ama çok uğraşmak istemiyorum diyenler için uygun bir tercih olabilir.

Anket siteleri size çok para kazandırmaya bilir ama sizi kendileri ile çalışmaya ikna etmek için iyi teklifler edebilirler. Bura da asıl amaç çok sayıda firmaya kayıt yaptırmaktır.

Para kazandıran birkaç internet sitelerinden bazıları ClixSense , LifePoints Tr,Fikir Pazarı, Marketagent TR,  Myiyo TR gibi sitelerden anket doldurarak harçlığınızı çıkara bilirsiniz.

7. İnstagram, Facebook, Twitter

Tatmin edici sayıda beğeni almış olan sayfalar  reklam alabilir veya doğrudan satılabilir. Bu sizin internetten para kazanma bakış açınıza bağlıdır. Ayrıca drop shipping yapanlar satış odaklı Facebook sayfaları açarak bu alanı çok daha verimli kullanabilir.

Popüler bir fan sayfası her zaman nakit para demektir. Elinizin altında bedava olmasına rağmen böylesine güçlü bir reklam fırsatı varken her şekilde internetten para kazanmanız mümkün. Burada tüm enerjinizi vermeniz gereken yegane hedef, popülariteyi yakalamak olmalıdır.

8. Domain satışı

Alan adı satışı, daha az emek ama daha fazla sabır ve strateji gerektiren bir internetten para kazanma girişimidir. Ayrıca, oldukça riskli bir internetten para kazanma yöntemi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü yatırım amaçlı aldığınız her domain kesin değer kazanacak diye bir kural yok. Eğer yanlış seçimler yaparsanız zarar etmeniz kaçınılmaz.

9. Online Tercüme, video düzenleme, logo tasarlama

Türkçe dışında bir dil daha bilmek ekstra para kazanmanıza yardımcı olabilir. Bir belgeyi bir dilden diğerine çevirmeyi gerektiren tercüme projeleri sunan bir çok web sitesi var.

Upwork, Fiverr ve SadeceOn: Para kazanmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Yapmanız gereken platforma üye olarak ilan bırakmak. Yabancı dilinizi ister kendi web sitenize içerik girmek için kullanın, ister çeviri yapmak için kullanın. Her halükarda internetten para kazanmaya elverişli olduğunu söyleyebilirim.

Genellikle bu platformlarda sunulan işler, çeviri, video düzenleme, logo tasarlama, özgeçmiş yazma veya PowerPoint sunumu hazırlama gibi basit şeylerdir.

10. Drop Shipping Yapmak

Elimizde olmayan bir malı stok yapmadan A veya B şirketinden aracılık yaparak müşteriye satmaktır. Ürün bize gelmiyor, hatta ürünü fiziksel olarak hiç görmüyoruz.

Bundan dolayı, depolama, stok, eleman maliyeti gibi pek çok gider olmadığı için dropshipping, internetten para kazanmak için cazip yöntemlerdendir.

Siz bir site açtınız, tedarikçi buldunuz ve malları oradan kendi sitenize yüklediniz. Siparişler gelmeye başladı. Tedarikçi firmaya gelen siparişleri ilettiniz. Bunları müşteriye gönderdiniz. Hepsi bu kadar.

Giyim, çanta veya ayakkabı gibi herkesin satmaya çalıştığı sıradan ürünlerden uzak durun.               Drop shipping yoluyla çok para kazanmak istiyorsanız niş pazarlama ürünleri bulmalısınız.

11. Web Tasarımı

İnternetten para kazanmak için bu yöntemi tercih edenlerin bir hayli fazla olması. Bunların her biri size rakip olacak ama aşılması zor değil. Biraz daha farklı reklam stratejileri ile iş almanız mümkün.

Fiyat konusunda biraz daha esnek davranıp, ilan sitelerini, sosyal medyayı ücretsiz reklam için kullanın. Ayrıca web sitesine ihtiyacı olduğuna inandığınız yerel işletmeleri gezerek teklif verin.

12. Uygulama Oluşturma

Doğru uygulama için doğru pazar araştırması ve analizleri yaparak işe başlayın.

Teknik bilgi isteyen internetten para kazanma yolları arasında yer alıyor. Doğru uygulama geliştirme becerilerine sahip olmadığınız sürece bunu yapmakta zorlanacağınız kesin. Ancak, uygulamalar doğru şekilde yapıldığında büyük bir stabil gelir kaynağıdır. Harika bir uygulama oluşturarak çok sayıda akıllı telefon kullanıcısına ulaşabilirsiniz.

13. Etsy’de el işi Ürün Satışı

Giyim, takı veya mobilya gibi onlarca kategori üzerine el işi ürünler satılan bu platform, dünya çapında hizmet veriyor. El işi ve vintage ürünlere ilgi duyanların müdavimi olduğu Etsy, çok fazla ilgi alan bir pazar yeri olduğu için kaliteli ürünlere kolayca müşteri bulmak mümkün.

Kendi imal ettiği el işi ürünlere müşteri arayanlar için harika bir pazar yeridir. Katı kuralları olduğunu bilmenizi isterim. Etsy tabanlı bir internetten para kazanma eylemine girişmeden önce lütfen hizmet şartlarını okumayı ihmal etmeyin.

14. AirBnB – Evinizi Veya Odaları Kiralayın

Eğer evinizde kullanmadığınız boş odalar varsa bunları kiraya vermek son derece kazançlı olabilir. AirBnB’deki diğer ilanları araştırın ve kira bedelinin sizinki gibi bir yer için ne kadar olduğunu öğrenin.

AirBnB üzerinden hizmet satın alan her müşteri ev sahibine puan veriyor. Böylece hangi ev sahibinin daha iyi koşullar sağladığı ortaya çıkıyor.

Evet, buradaki eylem doğrudan internetten para kazanmak ile alakalı değil, ama sonuçta bir uygulama sayesinde kazanç söz konusu olduğu için dolaylı olarak internetten para kazanmış oluyorsunuz.

15. Online Dil Öğretmenliği

Dil öğretmenleri için dünyanın en büyük online pazarı iTalki’dir. Sisteme kayıtlı 10 binden fazla öğretmen, beş milyondan fazla öğrenciye bire bir olarak online dil eğitimi veriyor.

İTalki ile kendi fiyatlarınızı belirlersiniz, evden çalışırsınız, programınıza göre ders verir ve bunun karşılığında para kazanırsınız.

16. Müzik Dinlemek

Müzik dinleyerek internetten para kazanmak size saçma gelebilir, fakat talep var ki böyle bir sektör oluşmuş. Yapmanız gereken dinleyerek para kazanmanın keyfini çıkarmak.

Müzik dinleyerek para kazana bileceğiniz sitelerden bazıları; Radio Loyalty, Music Xray, Hit Predictor, Slicethe Pie’dir.  Slicethe Pie günün her saati hizmet vermiyor. Ayrıca, platforma üye olmak için Avrupa yada ABD vatandaşı olmanız şart. Paypal ile ödeme yapıyor, her parça 5 sent kazandırıyor ve alt ödeme limiti 10 dolar. Ayrıca teklif edilen parayı hak etmek için 90 saniye boyunca kesintisiz olarak parçayı dinlemek zorundasınız.

Zamanınız varsa, neredeyse her şey için bir tutku ve en azından bazı yaratıcı becerileriniz varsa, yeterli zaman verirseniz online gelir akışı oluşturabilirsiniz. Para kazanmak için online yollar kullanırken hızlı bir şekilde büyük miktarda kazanmayı beklemeyin. Tercih ettiğiniz platforma dikkat etmelisiniz. İnternetten para kazanma yolunda size yardımcı olacak çeşitli platformlar olsa da, bunlardan bazıları dolandırıcılık olabilir. Parmaklarınızı para ödemek zorunda kalacağınız tekliflerden uzak tutun. Genelde parayı geri alamazsınız. İnternetten para kazanmak için herkese eşit fırsatlar sunuluyor. Farklı yaklaşımlar deneyin.

İnternetten para kazanmanın çok yolu vardır ve burada ele aldıklarım buzdağının sadece görünen kısmıdır.

Bir gün kendi başarı hikayeni oluşturabilirsin. Ama denemedikçe asla bilemeyeceksin.

Önceki ve Sonraki Yazılar