2. el otomobil alacakların dikkatine! Fiyatlar ne olacak?

2. el otomobil alacakların dikkatine! Fiyatlar ne olacak?

İkinci el otomobil ile ilgili uzman görüşlerine göre 2. el otomobil fiyatlarında düşüş beklenmediği aktarıldı.

Küresel sorunlardan kaynaklı olarak sıfır araç problemi devam ederken, piyasada istediği ya da herhangi bir sıfır araç bulamayan tüketiciler ikinci el araç alımına yöneliyor. 

İkinci el otomobillerin fiyatları da merak konusu oldu.

ikinci-el-araba-alacaklar-dikkat-trafik-sigortasinda-yeni-donem-h83829-e45fa.gif

Sözcü'de yer alan habere göre, ikinci el otomotiv piyasası temsilcileri, pazarın ağustos ayında durgun seyrettiğini ve tüketicilerin “bekle-gör” moduna geçtiğini aktararak, fiyatlarda daha fazla düşüş beklemediklerini paylaştı.

"İKİNCİ EL PAZARIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Otokoç Otomotiv İkinci El ve Filo Operasyonları Direktörü Birkan Çalışkan, yaptığı açıklamada, “Bununla birlikte, bayram dönüşünden itibaren gerek kredi faizlerindeki yükselişler ve kredibilitedeki zorluklar gerekse yükselen fiyatlar tüketici taleplerinde bir miktar düşüşe sebep oldu. Ağustos başı itibarıyla bakıldığında ise aynı durumda seyreden bir ikinci el pazarıyla karşı karşıya olduğumuzu söylemek mümkün” dedi.

2-el-oto.jpg

"İKİNCİ EL ARAÇLARDA STOK BİRİKİMİ BAŞLAMAKTA"

Sıfır araç tedarikinde 2022 başından itibaren yaşanmaya başlanan problemlerin, ikinci el piyasasında talebin, buna bağlı olarak da satış adetlerinin artmasını beraberinde getirdiğini anlatan Çalışkan, “Bununla birlikte temmuz ayında başlayan yavaşlama ve ağustos ayı başında da benzer ilerleyen talebe bakıldığında, artık bu etkinin ortadan kalktığını söylemek mümkün. Nitekim önemli bir gösterge kabul edilen ilan sayılarındaki artış ve şu anda satışta olan ikinci el araç sayısının yaklaşık bir ay öncesine göre bile yüzde 20 daha fazla olması da ikinci el pazarında bir stok birikiminin başlamakta olduğunun bir göstergesi” diye konuştu.

5d777a04c9de3d294ce2f05b.webp

"YÜZDE 7'LİK FİYAT DÜŞÜŞÜ"

İkinci ele yönelik talebin biraz yavaşladığını ifade eden Çalışkan, “Bu da fiyatlarda belli oranda bir düşüşü beraberinde getiriyor. Bakıldığında, temmuz ayı başından ağustos ayı başına kadar olan dönemde, pazarda ortalama yüzde 7 seviyesinde bir fiyat düşüşü gözlemlenmekte. Yüksek değişkenlik gösteren günümüz ekonomik şartları içerisinde, önümüzdeki çok yakın döneme ilişkin bir öngörüde bulunmak pek de kolay değil. Bununla birlikte şu anda özellikle satıcıların elinde daha önceki yüksek maliyetlerle oluşmuş stoklar da ne yazık ki fiyatların çok fazla düşmesine imkan vermeyecektir görüşündeyim” dedi.