Arabası olmayanlara ÖTV'siz araç müjdesi!

Arabası olmayanlara ÖTV'siz araç müjdesi!

İlk kez otomobil alacaklar için ÖTV'siz araç müjdesi geldi. Peki, hükümetin araç sahibi olmak isteyenlerle ilgili yeni müjdesi ve şartları neler?

Araç sahibi olmak isteyen milyonlarca kişiye müjdeli haber verildi. ÖTV indirimiyle otomobil alma hakkının yalnızca ilk aracını alacak kişilere verilmesi ve 5 yıl satmama şartı getirileceği ifade ediliyor.

ekran-goruntusu-2023-11-30-205608.png

İTHAL ARABALARA MARKA VE MODEL ŞARTI

Hükümetin üzerinde çalıştığı bir diğer önemli konunun ise ikinci el otomobil ithalatı. Ticaret Bakanlığı'nca konu hakkında kapsamlı bir araştırma yapıldığı, olası bir kararda Avrupa'dan ithal edilecek araçlara marka ve model şartı gelebileceği belirtiliyor. Konu hakkında sıfır araç stok sorunu belirleyici olacak.

ikinci-el-otomobil-e1526554548672.jpg

ÖTV İNDİRİMİYLE 540 BİN TL'LİK İNDİRİMLER GÖRÜLEBİLİR

ÖTV indirimi gelmesi durumunda bazı marka ve modellerde 540 bin liraya varan fiyat indirimlerinin gelebileceği belirtilirken hükümetin Mart ayında yapılacak olan seçimlerden önce müjde olarak bu projeyi hayata geçirebileceği ifade edildi.

ekran-goruntusu-2023-11-30-205651.png

KONU ERDOĞAN'A SUNULACAK

Ancak konu hakkında çalışmanın Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı arasında istişare edildiği ve henüz netlik kazanmadığı belirtildi. Yani iki bakanlığın bütçe ve vergi geliri kaybı hesaplamaları sonrasında onaylanması durumunda konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı belirtildi.