Araç sahibi olmak isteyenlere müjde! İşte araba almak için en uygun zaman

Araç sahibi olmak isteyenlere müjde! İşte araba almak için en uygun zaman

Araba almak isteyenler için yeni fırsat kapıda. Yeni yıl öncesinde otomotiv sektörünün canlanmasını sağlayan indirim kampanyaları başladı.

Araç sahibi olmak isteyenler için bu hayal her geçen gün zorlaşırken; 2024 yılı için yeni bir fırsat ortaya çıktı. Yeni yıl öncesinde otomotiv sektörünün canlanmasını sağlayan indirim kampanyaları için düğmeye basıldı. Peki, ikinci el otomobil fiyatlarında düşüş olacak mı?

ekran-goruntusu-2023-11-28-170810.png

Yeni yıla kısa bir süre kala otomobil markalarının indirim kampanyaları da ardı ardına açıklanmaya devam ediyor. 2024 yılı öncesi stoklarını eritmek isteyen firmalar dev indirim kampanyaları hazırlıyor. Son iki yıldır otomotiv sektöründe yaşanan tedarik sorununun 2024 yılında ortadan kalkacağı öngörülüyor. 2024'te piyasaya sürülecek sıfır araçlara yer açmak isteyen otomobil markaları indirim kampanyaları ile satışların artmasını sağlıyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL SATIŞI ARTACAK MI?

Peki, sıfır otomobil kampanyaları ikinci el otomobil satışlarına nasıl yansıyacak? 

Araba markaları tarafından peş peşe açıklanan indirim kampanyalarında müşterilere birçok farklı seçenek sunuluyor. Kredi faiz oranları da markadan markaya farklılık gösterebiliyor. Öte yandan, takas desteği de veriliyor. Kasım ayında başlayan indirim furyasının Aralık ayında tavan yapması bekleniyor. Araba satın almak isteyenler için en doğru zamanın 2024 yılbaşından öncesi olduğu vurgulanıyor. Yani, önümüzdeki 3 aylık dönem içerisinde araba satın almak için en cazip teklifler sunulmaya devam edecek.

ekran-goruntusu-2023-11-28-170815.png

YÜZDE SIFIR FAİZLİ ARAÇLAR

Honda, Suzuki, Skoda, Toyota, Chery ve DFSK gibi otomobil markaları tarafından yüzde 0 faiz ile kredi kampanyası teklifi sunuluyor. Opel, Seat, Citroen ve Peugeot markalarının faiz oranları ise yüzde 1.79 olarak açıklandı. Geçtiğimiz seneye kıyasla faiz oranlarında önemli bir düşüş yaşandığı gözlemlendi. İndirim kampanyalarının Aralık ayının sonunda bitmesi bekleniyor. Ancak stoklar erimezse kampanya süresi de uzatılabilir.

ekran-goruntusu-2023-11-28-170822.png

FİYATLAR 2024'TE DÜŞECEK Mİ?

Sıfır araba piyasasındaki sorunlar; 2’nci el otomobil satışlarını da etkiledi. 2’nci el otomobillerin fiyatlarına fahiş zamlar yapıldığı tespit edildi. Araba satın almanın giderek zorlaşmasında 2’nci el otomobil piyasasındaki fiyat politikası etkili oldu. Piyasada sıfır otomobillerin yer almaya başlaması ile birlikte 2’nci el otomobillerin fiyatları da düşmeye başlayacak. Uzmanlar tarafından otomobil fiyatlarındaki düşüşün uzun vadeli olarak düşünülmesi gerektiği savunuluyor. 2’nci el otomobil fiyatlarında yüzde 20 ile 4 oranında düşüş yaşanabilir. 2024’te ise fiyatların döviz kuruna ve faiz oranlarına göre yeniden yükselme ihtimali göz önüne getiriliyor. Bu yüzden yeni otomobil satın almak isteyenler için en cazip dönemin Aralık ile Ocak ayları olacağı belirtiliyor.