B sınıf ehliyeti olanlar sevinçten çıldıracak!

B sınıf ehliyeti olanlar sevinçten çıldıracak!

B sınıfı ehliyeti olan sürücüler için o motosikletleri kullanabilmelerini içeren çalışmalarda sona yaklaşıldı.

B sınıfı ehliyeti olan yurttaşlar için 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilmelerini içeren çalışmalar devam ediyor.

B SINIF EHLİYET SAHİPLERİ 125 CC'YE KADAR MOTOSİKLET KULLANABİLECEK

Son olarak Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak çalışması neticesinde Karayolları Trafik Kanunu’nda da yapılacak değişiklikle, B sınıfı ehliyet sahiplerinin direksiyon eğitimi aldıktan sonra 125 cc’ye kadar motosiklet kullanabilecekleri belirtildi.

Hali hazırda yürürlükte olan mevzuata göre, B sınıfı ehliyet sahipleri sadece 50 CC motor hacmine sahip motosikletleri kullanabiliyor. 50 CC’nin üzerindeki motosikletler için ise ayrı bir motosiklet ehliyeti almak gerekiyor.

125-cc-yasasi-gecti-mib-sinifi-ehliyet-ile-125cc-motosiklet-kullanilabilecek-mi-uoqe.webp

GEREKLİ DÜZENLEMELER YAKINDA HAYATA GEÇECEK

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, bu durumun değişeceğini ve B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 CC’ye kadar motosiklet kullanabilmesi için gerekli düzenlemenin yakında hayata geçirileceğini söyledi. Ancak Öztürk, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 CC’ye kadar motosiklet kullanabilmeleri için bir sürücü kursundan uygulama direksiyon eğitimi almaları gerektiğini de vurguladı.

"B SINIF EHLİYETİ OLANLARIN 125 CC MOTOSİKLET İÇİN EĞİTİM ALMALARI ŞART"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuyla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın işbirliği içinde çalıştığını belirterek şöyle konuştu:

“Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım ve B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 CC altındaki motosikletleri kullanabilmeleri için eğitim almaları gerektiğine inanıyorum. Son dönemde motosiklet nedeniyle trafik kazalarında artış var. Bu yüzden, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 CC altındaki motosikletleri kullanabilmeleri için eğitim almaları şarttır.”