Çin arabası Volvo'nun gazını aldı! İki TIR arasında tost oldu bana mısın demedi!

Böyle dayanıklılık Volvo’da bile yok dedirten cinsten bir olay Çin'de yaşandı Huawei araba iki TIR arasında sıkıştırıldı. Kimse gözlerine inanamadı.

Şimdilik Çin malı bir telefon olarak bildiğimiz teknoloji devi Huawei, otomobil dünyasında çığır atacak bir adımla karşımıza çıktı. Marka, Aito M9 modelinde kullanılan tek parça şasinin kabin güvenliğine olan etkisini çarpışma testiyle gösterdi. 

ekran-goruntusu-2023-12-28-225748.png

HUAWEI'DEN KAYA GİBİ ARABA

Huawei, sadece arka şasiyi tek parça tasarlamakla kalmayıp, aynı zamanda ön tarafta 'crumple zone' (burkulma bölgesi) bitimindeki amortisörün şasiye bağlandığı bölge, A sütununun alt kısmı ve C sütununun neredeyse tamamını da tek parça şasi mantığı ile yekpare şekilde tasarlamış. Bu tasarım, çarpışma durumunda aracın yapısal bütünlüğünü artırarak kabin içindeki güvenliği optimize etmeyi amaçlıyor.

ekran-goruntusu-2023-12-28-225752.png

VOLVO OUT, HUAWEI IN

Aito M9'un çarpışma testi videosunda görüldüğü üzere, arkadan gelen ağır vasıta bir aracın çarpması durumunda dahi, sütunlarda yaşanan burkulma olmuyor ve araç iki araç arasında sıkıştırıldığı halde yapısal bozulma meydana gelmiyor. Bu tasarımla, özellikle arka koltukta oturan yolcuların hayatını tehlikeye atacak şekilde yapısal bir bozulma olmadı.