Ehliyeti olmayanlara bu otomobili kullanmak serbest

Ehliyeti olmayanlara bu otomobili kullanmak serbest

Ehliyeti olmayan ancak araba kullanma hevesi olanlara müjdeli haber Fransız otomobil devi Citroen'den geldi.

Citroen, sürücüler için devrim niteliğinde bir hamle yaparak ehliyetsiz şekilde şehir içi ulaşımda kullanılabilen otomobili tanıttı.

citroen-yeni-ami-2-hn24g7v16k.jpg

Fransız devi Citroen ehliyetsiz de kullanılabilen, dikkat çekici bir mini otomobil olan 'Ami'yi piyasaya sürdü. Adeta dört tekerlekli bir bisiklet gibi tasarlanmış olan 'Ami', dış görünüşüyle otomobili anımsatıyor.

EHLİYETSİZ KULLANILAN OTOMOBİL AMİNİN ÖZELLİKLERİ

Citroen'in 'Ami' modeli, sadece 78 kilometre maksimum hıza ve 77 kilometre menzile sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Elektrikle çalışan bu araç, özellikle kısa mesafeli şehir içi yolculuklar için ideal olarak konumlandırılıyor. Bu minik otomobilin kullanımı için sadece motosiklet ehliyetine sahip 16 yaşındaki sürücüler bile, otomobil ehliyeti olmadan 45 kilometre hızla kullanabiliyor.

citroen-ami-1-rbdt.jpg

CITROEN AMI FİYATI NE KADAR?

Tamamen elektrikli sürüş modu ile çevre dostu olan Citroen Ami, kullanıcıların konforu ve huzuru için tamamen sessiz bir sürüş imkanı sunuyor. Önceki ay 390 bin TL’den satılan aracın fiyatları yeniden güncelleniyor. Ehliyetsiz kullanılabilen bu otomobilin güncel fiyatları merakla bekleniyor.