İşte Çinli otomobil Changan Alsvin'in Türkiye'ye geliş tarihi! Kapış kapış gidecek

İşte Çinli otomobil Changan Alsvin'in Türkiye'ye geliş tarihi! Kapış kapış gidecek

Changan Alsvin Türkiye’ye geliyor! 250 bin TL’den satılacak arabanın ülkeye giriş tarihi de belli oldu.

Son dönemde Türkiye'deki Çinli otomobil üreticilerinin sayısı dikkate değer biçimde arttı. Bu durumun temel nedeni ise Türkiye’deki otomobil pazarının hızlı bir şekilde büyümesi. Bu kapsamda Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Changan da Türkiye pazarına giriş yapmak için geri sayıma başladı.

changan-alsvin-5-qhoi-jpg.webp

Bir süre önce bazı Çinli otomobil üreticileri Türkiye pazarında faaliyet göstermeye başlamışlardı. Hatta bir dönem Türkiye’de dikiş tutturamayan Cherry bile tekrardan Türkiye pazarına girme kararı almıştı. Şimdi ise sırada Changan var.

changan-alsvin-1-5fhg-jpg.webp

Changan’ın Türkiye’de ilk olarak Alsvin modeli ile nabız yoklayacağı ifade ediliyor. Hali hazırda Alsvin, Changan’ın en ucuz modeli. Bu modelin yurt dışındaki satış fiyatı 160 bin TL dolaylarında. Peki ülkemizdeki fiyatı ne kadar olacak?

CHANGAN ALSVIN FİYATI NE KADAR?

İşin içerisine vergiler girdiğinde fiyat 250 bin TL’ye kadar yükselecektir. Lakin günümüz şartlarında bu fiyat bile bizler için çok uygun diyebilir.

changan-alsvin-7-dv7i-jpg.webp

99 beygirlik benzinli motorla gelecek olan modelde, 2 airbag ve manuel şanzıman yer alacak. Donanım açısından Egea’nın boş paketi ile aynı seviyede olması beklenen otomobilin ülkemizde peynir ekmek gibi sayacağını söyleyebiliriz.

changan-alsvin-2-ywpy-jpg.webp

Çin kaynaklı haberlere göre Changan, 2023’ün son çeyreğinde Türkiye’de satışa başlamaya hazırlanıyor. Yine de bekleyip göreceğiz.