Kapış kapış gidecek! Türkiye'de satışa sunulan bu SUV bedavadan biraz pahalı

Kapış kapış gidecek! Türkiye'de satışa sunulan bu SUV bedavadan biraz pahalı

Türkiye'nin en çok satan modelleri arasında yer alan Chery’nin Omada modelinin pabucu dama atılacak. Otomobil almayı düşünenler listelerine bu modeli de ekleyecek. Zira fiyatı inanılmaz uygun.

Bu yeni SUV adeta fark yaratacak. Türkiye'nin en çok satan modelleri arasında yer alan Chery’nin Omada modelini bile geride bırakmaya hazırlanıyor. 

Çin'in önde gelen otomobil üreticilerinden Geely, yeni modeli Boyue Cool'u Çin pazarında satışa sundu. Yeni model, dikkat çekici özellikleri ve uygun fiyatıyla otomobil severlerin ilgisini çekmeyi başardı. Boyue Cool, Çin'de 14 bin dolarlık başlangıç fiyatıyla tüketicilerle buluşuyor.

Bu yeni model, performansıyla öne çıkıyor. Motor kaputunun altında yer alan 1.5T motor, 180 beygir güç ve 290 Nm tork üretebiliyor. Bu güçlü motor sayesinde Boyue Cool, sadece 7.9 saniyede 100 kilometre/saat hıza ulaşabiliyor. Ayrıca, araçta 7 ileri çift kavramalı şanzımanın bulunması, sürüş deneyimini daha da keyifli hale getiriyor.

Boyutlarıyla da dikkat çeken Boyue Cool, 4510 mm uzunluk, 1865 mm genişlik ve 1650 mm yükseklik ölçülerine sahip. Ayrıca, 2701 mm dingil mesafesi ile geniş iç hacim sunuyor. Bu özellikler, aracın hem şehir içi hem de uzun yolculuklarda konforlu bir seçenek olmasını sağlıyor.

CHERY OMADA’NIN TÜRKİYE FİYATI BELLİ OLDU

Türkiye otomobil pazarında büyük bir merakla beklenen Geely Boyue Cool'un Türkiye'deki satış fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak, KARAR'da yer alan habere göre; aracın 800 bin lira gibi rekabetçi fiyat ile satışa çıkması bekleniyor. Bu düşük fiyat politikasıyla da Türkiye pazarında da büyük ilgi görmesi bekleniyor. Boyue Cool'un Türkiye'ye ne zaman geleceği ve fiyatının ne olacağı otomobil severler tarafından merakla bekleniyor.

CHERY OMADA’NIN ÖZELLİKLERİ NELER?

Çinli otomotiv üreticisi Chery, Omada 5 modeli ile geçtiğimizin yılın ilk yarısında Türkiye pazarına girdi. Marka diğer modellerinin aksine bu modelinde sportif çizgiler sunarken ön bölümde sürücüyü ince gündüz LED’leri ve ana farlardan oluşan bölünmüş far tasarımı ile farklı bir görüntü sundu.

Chery Omada 5, C-SUV sınıfında yer alırken, 4400 mm uzunluğa, 1830 mm genişliğe, 1585 mm yüksekliğe ve 2630 mm aks mesafesine sahip bir araç olarak sürücülerin karşısına çıkıyor. Öte yandan 1.6 litre dört silindirli turbo benzinli motora sahipken, 7 ileri DCT şanzıman sayesinde ise ön tekerlere güç veriyor. Model, 183 hp maksimum güç ve 5500 d/d'da 275 Nm maksimum tork üretiyor.

Hem ucuzluğu hem kalitesi hem de tasarımı sayesinde Türkiye’de bir dönem adeta satış rekorları kıran Chery Omada, fiyat listesi ise şöyle:

Omoda 5 7 ileri Otomatik DCT Comfort: 1.183.000 TL

Omoda 5 7 ileri Otomatik DCT Luxury: 1.303.000 TL

Omoda 5 7 ileri Otomatik DCT Excellent : 1.403.000 TL