Otomatik vitesli aracı olanlar yandı! 100 bin TL ödemesi var

Otomatik vitesli aracı olanlar yandı! 100 bin TL ödemesi var

Otomatik vitesli arabası olanlar için önemli uyarılar yapıldı. Uzmanlar, bu hataları yapanların 100 bin TL'yi gözden çıkarması gerektiğini ifade etti.

Uzmanlardan otomatik vitesli araba kullanan sürücüler için önemli açıklamalar geldi. Bunu yapan araç sahipleri için ödemeleri gereken bedelin oldukça yüksek olabileceği bildirildi. Otomatik şanzımanlı araçların kullanımı giderek artarken, bu popülerlik beraberinde bazı riskleri de getiriyor.

maxresdefault.jpg

ARACIN YAPISINDA CİDDİ HASARLARA YOL AÇABİLİR

Otomatik şanzımanlı araçların yanlış kullanımının ciddi ve pahalı arızalara neden olabileceği konusunda uyaran uzmanlar özellikle kırmızı ışıkta beklerken yapılan vites değişiklikleri veya aracın park edilmesi sırasında şanzımanın aşırı yüklenmesi gibi durumlar, aracın yapısında ciddi hasarlara yol açabilir.

semi-automatic.webp

Bu nedenle, otomatik şanzımanlı araçları kullanırken ve bakımını yaparken son derece dikkatli olmak gerekiyor. Experix Kurumsal Oto Ekspertiz Genel Koordinatörü Alperen Temizyürek, otomatik vitesli araç kullananlara önemli uyarılarda bulunarak dikkat etmesi gereken noktaları araç sahiplerine anlattı.

ortasanziman.jpg

BÜYÜK MALİYETLERE SEBEP OLABİLİR

Temizyürek, son dönemde ekspertiz sürecinde çoğunlukla otomatik şanzımanlı araçlarla karşılaştıklarını belirterek bu araçlarda yapılan kullanım hatalarının ve eksik bakımların ciddi deformasyonlara neden olabileceğine vurgu yaptı. Bu durumun, araç sahipleri için büyük maliyetlere sebep olabileceğinin de altını çizdi.

KULLANICI HATALARI VE YETERSİZ BAKIM BAŞA BELA

Ayrıca, kullanıcı hatalarının ve yetersiz bakımın otomatik şanzımanlı araçlarda yüksek maliyetli arızalara yol açabileceği konusunda sürücüleri uyaran Temizyürek, manuel araçlara göre bakım ve onarım maliyetlerinin daha yüksek olduğunu belirtti.

ŞANZIMAN DEĞİŞİKLİĞİNİN MALİYETİ 100 BİN TL'Yİ BULABİLİR

Temizyürek, özellikle şanzıman değişikliklerinin maliyetlerinin 100 bin liraya kadar çıkabileceğini belirterek sürücülere otomatik şanzımanlı araçları doğru kullanmaları ve düzenli bakımlarını yapmaları konusunda üstüne basa basa uyardı.

image-1080.webp

ŞANZIMAN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

 

Otomatik şanzıman içerisindeki rahatsız edici kalıntı ve artıkları temizleyerek vites geçişlerinin sorunsuz gerçekleşmesini sağlar. Şanzımanların çalışma ömrünü uzatır. İçeriğindeki deterjan ve çözücü katık karışımı ile çamur ve vernik tarzı kalıntıları çözer, temizler.

OTOMATİK VİTES NEDİR?

Vites, bilindiği üzere otomobillerin hız ve çekişini ayarlamaya yarayan dişliler düzeneğidir. Otomatik vites ise bu geçişlerin araç tarafından kendi kendine idare edildiği ve sürücünün müdahalesine gerek duymayan bir sistemdir. Hatta vites geçiş anları bile sürücü tarafından hissedilmez.