Şubat bitmeden araba almak mantıklı mı? 2024 yılında ikinci el otomobil fiyatları ne olacak?

Şubat bitmeden araba almak mantıklı mı? 2024 yılında ikinci el otomobil fiyatları ne olacak?

Araba alma hayali olanlar bu ay içerisinde araç satın almanın ne kadar mantıklı olacağını araştırıyor. Peki, bu yıl ikinci el oto fiyatları ne olacak?

Sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan artış, ikinci el otomobil piyasasını da doğrudan etkiliyor. Birçok kullanıcı, şubat ayında araç almanın avantajını sorguluyor. Peki, 2024'te ikinci el araç fiyatlar ne olacak? Uzmanlar araç alımı konusunda ne diyor? İkinci elde en çok satılan 5 otomobil modeli hangisi?

1538805.jpg

İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASININ GELECEĞİ

Geçtiğimiz yıl sıfır araç fiyatlarındaki artış, ikinci el araç piyasasını da yukarı çekti. Uzmanlar, 2024 yılında da bu trendin devam etmesini öngörüyor. VavaAI Fiyat Endeksi'nin Ocak 2024 sonuçlarına göre, eylül ayından itibaren düşüşe geçen, aralık ayında ise sabit kalan ikinci el araç fiyatları, yeni yılla birlikte yeniden artışa geçerek yüzde 3 yükseldi. Önümüzdeki aylarda da fiyatların kur ve enflasyona paralel bir artış göstermesi bekleniyor.

ekran-goruntusu-2023-11-30-205608.png

ŞUBAT AYINDA ARAÇ ALMAK MANTIKLI MI?

 

Uzmanlar, şubat ayının araç sahibi olmak isteyenler için avantajlı bir dönem olduğunu söylüyor. Bunun sebebi ise, sıfır araçlara yeni yıl zamlarının gelmesi ve ikinci ele olan talebin artması. Bu nedenle, aracını değiştirmek veya yeni bir araç almak isteyenler şubat ayını değerlendirmeli.  

ekran-goruntusu-2023-08-30-185017.png

2024'TE EN ÇOK SATILAN 5 ARABA MODELİ HANGİSİ?

 

Bu yıl da tüketicilerin otomobil tercihleri 2023 ile benzer şekilde seyrediyor. En çok satılan modeller arasında Fiat Egea yine başı çekiyor. Onu sırasıyla Honda Civic, Renault Clio, Renault Megane ve Volkswagen Polo izliyor. Bu 5 model, geçtiğimiz yıl toplam araç satışlarının yüzde 28'ini oluşturdu.

616x321-2-ay-sonra-10000-bin-tl-2el-araba-ithalati-ve-otv-indirimi-ile-indirim-mujdesi-bekleyenlere-zam-soku-2-el-arac-piyasasi-yeni-zam-dalgasi-soku-ile-sars-1607256349000.webp

UZMANLARIN TAVSİYESİ

Uzmanlar, araç almak isteyenlere şu tavsiyelerde bulunuyor:

  • Araştırmanızı iyi yapın: Farklı markaları ve modelleri karşılaştırın, fiyat araştırması yapın.
  • Kilometre, araç yaşı ve modele göre seçim yapın: İhtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun aracı seçin.
  • Kredi imkanlarını araştırın: Uygun faiz oranlı kredi bulmaya çalışın.
  • Ekspertiz yaptırın: Aldığınız arabanın ekspertiz yaptırarak herhangi bir kaza veya hasar geçmişi olup olmadığını kontrol edin.