Tesla'nın tank gibi arabası Cybertruck satışa sunuldu! Fiyatı herkesi şaşırttı

Tesla'nın tank gibi arabası Cybertruck satışa sunuldu! Fiyatı herkesi şaşırttı

Tesla Cybertruck 2019'dan beri merakla bekleniyor. Tesla o aracını satışa sundu. İşte Tesla Cybertruck ile ilgili tüm detaylar.

2019 yılında tanıtılan Tesla Cybertruck, markanın oldukça aykırı ve bilim kurgu filmlerinden fırlamış olan pick-up aracını temsil etmektedir. Paslanmaz çelikten yapılan gövdesi, kurşun geçirmez camlar gibi zırhlı özellikleriyle havalı bir şekilde sektöre giriş yapan ve 2021'de satışa sunulması beklenen Cybertruck ise geçen 2 yıl aranın ardından tekrardan ilgi odağı oldu.

TESLA CYBERTRUCK NE ZAMAN SATIŞA SUNULACAK? FİYATI NE KADAR OLACAK?

Texas'ta yapılan etkinlik ile teslimatlarına başlanan Cybertruck'ın ilk duyurulduğunda en çok dikkat çeken özelliği giriş seviyesi modelin 40 bin dolar olacağı yönündeki söylemlerdi. Fakat sektörde ve dünyada yaşanan olaylar nedeniyle geçtiğimiz gün tanıtılan Cybertruck'ın giriş seviyesi olan modeli 60 bin 990 dolardan başlayan fiyatlarla teslim edilecek ve bu model 2025 yılından önce satışa sunulmayacak. Arkadan itişli giriş modeli sadece 402km menzile sahip.

 

TESLA CYBERTRUCK TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Toplamda 3 farklı versiyonu olan Cybertruck, arkadan itişli, çift motorlu dört tekerlekten çekişli ve üç motorlu "Cyberbeast" denilen dört tekerlekten çekişe sahip modeller ile satışa sunulacak. Bu modellerde tam şarj ile elde edilen menziller ise sırasıyla 402km, 547km ve üç motorlu olan versiyonda ilginç bir şekilde 515km olarak belirtildi.

Üç motora sahip olan "Cyberbeast" versiyonu ile 0-100kmh/sa hızlanmasını etkileyici bir şekilde 2.6 saniyede tamamlayarak Porsche 911 gibi spor otomobillere rahatlıkla kafa tutan Cybertruck ne yazık ki maksimum hız konusunda pek şaşırtıcı olmayan 130 mil (209kmh), diğer modellerde ise 112 mil (180kmh) ile sınırlandırılmış durumda. Sivri hatları ve kutuya benzeyen tasarımı nedeniyle sürtünme katsayısının facia olması beklenen Cybertruck ise nispeten iyi 0.335 cd sürtünme katsayısı ile bu noktada bizleri şaşırtıyor.

Tesla'nın attığı en yeni adımlardan biri Cybertruck ile beraber bundan sonra üretilecek olan tüm modellerinde 48V elektrik mimarisini kullanması oldu. Bu sistem sayesinde Cybertruck ve ondan sonra çıkacak olan Tesla modellerinde artık gereksiz kablolar olmayacak tahminlere göre %70'e kadar bir azalma olacak. Yeni mimari sayesinde azalan kablolar bundan sonra üretilecek araçların ağırlığını doğrudan etkileyerek azaltacak.