TOGG yerli otomobilin fiyatı ne kadar? TOGG ne zaman yollara çıkacak? İşte merak edilenler...

TOGG yerli otomobilin fiyatı ne kadar? TOGG ne zaman yollara çıkacak? İşte merak edilenler...

Yerli otomobil TOGG'un CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, 2023’te yollarda olacağı belirtilen yerli otomobil TOGG ile ilgili açıklama yaptı.


Dünya genelinde çip sıkıntısı yaşanırken, otomobil üretiminde de yavaşlama ve artan talep etkisiyle otomobil fiyatları yükselişe geçti. Türkiye’de ise bu duruma dövizdeki tırmanış ve ek vergilerin getirdiği zamlar da ekleniyor.

yerli-otomobilimiz-togg-suv.webp

TOGG'UN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Uzmanlar, bataryalarının ithal edilmesi nedeniyle dövize endeksli yerli otomobil TOGG'un fiyatının en az 1 milyon TL olmasını öngörüyor.

TRT’ye konuşan TOGG yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş ise, yerli otomobile Türkiye’de büyük ilgi olduğunu ifade ederek, fiyatı piyasanın belirleyeceğini söyledi. Karakaş şöyle dedi:

YERLİ OTOMOBİL TOGG NE ZAMAN YOLLARA ÇIKACAK?

"Şu ana kadar gelen geri bildirimlere baktığımızda ilgi yüksek. O noktaya geldiğimizde bunların ne kadarı satışa dönüşür, zamanı geldiğinde göreceğiz. Hiçbir profesyonel şirket trafiğe nisanda, martta ya da şubatta çıkacak bir araç için şimdiden fiyat veremez, vermez, vermemeli."

piyasaya-cikacak-togg-modelleri-belli-oldu.webp

"FİYATI PAZAR BELİRLER"

Fiyatı pazar belirler. Dolayısıyla zamanı geldiğinde biz de kendimizi o pazarda konumlandıracağız. Bizim söylemimiz ve iddiamız şu, kimlerden pazar payı alacağımızı biliyoruz. Pazarda aracımızın hangi segmentte konumlandırılacağını biliyoruz ve onların içerisinde rekabetçi olacağız diyoruz.”