TOGG’un en yeni rakibi satışa çıktı: İşte fiyatı ve özellikleri

TOGG’un en yeni rakibi satışa çıktı: İşte fiyatı ve özellikleri

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un son rakibi Volvo XC40 Recharge, Türkiye’de satışa çıktı. Tek donanım paketiyle satışa sunulan aracın Türkiye fiyatı ve özellikleri belli oldu.

Koronavirüs pandemisi, çip krizi ve özellikle ülkemizde görülen dolar üzerindeki aşırı oynaklık sebebiyle üretimde yaşanan sıkıntılar elektrikli otomobillerin Türkiye'ye geliş takvimini olumsuz etkiledi.

Dev otomotiv markalarının bir çok modelinin geliş tarihi ertelense de Türkiye'de elektrikli otomobil döneminin başladığını yavaş yavaş söyleyebiliriz.

2022'nin ilk sürprizi ise sağlamlığı ile nam salmış İsveçli marka Volvo'dan geldi. Volvo’nun dünya çapında beğenilen tam elektrikli SUV modeli Volvo XC40 Recharge, bugün Türkiye’de satışa sunuldu.

TOGG'UN RAKİBİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG için en iddialı rakiplerden biri olacağı değerlendirilen Volvo'nun elektrikli otomobili CMA platformu üzerinden geliştirildiği ifade edildi.

Ana seriye göre tasarım farklılıkları olan aracın ön kısmında ızgara yok. Araç heybetli Volvo tasarımını yansıtsa da iç kısımda ise çok sade bir yapı var. XC40 Recharge, iç bölümünde bir adet bilgi-eğlence ekranına sahip.

İŞTE ÖZELLİKLERİ...

Dolu bataryayla 418 kilometre menzile kadar ulaşan aracın gösterge paneli tamamen dijital olarak müşterilerine teslim ediliyor. Direksiyon üstünde ve konsolda sınırlı sayıda fiziksel tuş yer alıyor.

Otomobil, benzin veya motorinle çalışan bir motora sahip olmadığı için, ön kaputun altındaki "frunk" diye adlandırılan alan, önemli bir depolama imkanı sunuyor. Dört tekerlekten çekiş sunan aracın elektrikli motoru, sadece 4.9 saniye içerisinde 100 km hıza ulaşabildiği ifade edildi.

11 kW hızlı AC şarj ile %100’e şarj süresiyse 8-10 saat sürüyor. 11 kW’lık 1 saatlik şarj ise yaklaşık 50-60 kilometre menzil sunuyor.

Şarj konusunda ise hızlı şarj artısı var. Sadece 40 dakikalık şarj ile araç %70-80 şarja ulaşabiliyor.

Farklı şarj desteklerine de izin veren seri, tek şarj ile 418 km kadar yol gidebiliyor. Menzil değeri tabii ki değişiklik gösterebilir.

TEKNİK DETAYLAR

* 360 derece çevre görüş sistemi
* Adaptif LED far
* Şerit uyarı sistemi
* Pilot Assist sürüş destek sistemleri
* Isıtmalı koltuklar
* Harman Kardon ses sistemi
* Şehir içi sürüş destek sistemi
* park sensörleri...
* Motor Teknik Özellikleri
* Beygir: 408
* Tork: 660 Nm
* 100 km hızlanma: 4.9 sn
* Menzil: 418 km
* Maksimum Hız: 180 km

İŞTE FİYATI...

Bütün bu saydığımız özelliklerle birlikte TOGG'un rakibi olarak değerlendirilen Volvo XC40 Recharge, fiyatı ile ilgi çekiyor. Tek bir donanım paketiyle satışa sunulan Volvo XC40 Recharge’ın anahtar teslim fiyatı ise, 1 milyon 274 bin TL olarak açıklandı.