TOGG'un fiyatını öğrenenin ağzı açık kaldı

TOGG'un fiyatını öğrenenin ağzı açık kaldı

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG için fiyat tahminleri geliyor. 600 - 800 Bin TL aralığında olacağı iddia ediliyor.

Otomobil sektöründeki önemli isimler bile şu anda TOGG’un çıkışını bekliyorlar. Çünkü TOGG hem fiyatı, hem de arz – talep dengesiyle Türkiye pazarındaki satışları kökünden etkileyebilir. Hali hazırda TOGG’un SUV versiyonundan sonra bir de sedan versiyonu gelecek. Hatta bu model CES’te de gözler önüne serilmişti.

Eğer TOGG ile ilgili haberleri az çok takip ediyorsanız, SUV versiyonunun içten yanmalı motorlarla rekabet edebilecek bir fiyat etiketine sahip olacağını da biliyorsunuz demektir. TOGG’un SUV versiyonunun günümüz fiyat koşullarında 800 bin TL civarlarında bir etikete sahip olması bekleniyor. Çünkü içten yanmalı C-SUV modellerinin fiyatları ortalama olarak bu seviyelerde. 

TeknolojiOku'dan alınan bilgilere göre; Türkiye’de satışa sunulacak olan TOGG Sedan model düz hatlara sahip olacak. Yani klasik bir sedan otomobilin hatlarını yansıtacak olan model, fiyat tarafında da dengeli yol izleyecek. Uzmanların görüşüne göre TOGG Sedan’ın fiyatı genel anlamda TOGG’un SUV versiyonundan daha ucuz olacak. Yani bir başka deyişle TOGG SUV satışa çıktığında, TOGG Sedan fiyatı da büyük ölçüde netleşmiş olacak. Eğer şu anki tahminler tutar ve TOGG 800 bin TL gibi bir etiketle satışa sunulursa, TOGG Sedan da 600 bin TL ile 800 bin TL arasında bir etikete sahip olabilir.