Yılın otomobili adayları belli oldu! TOGG, Tesla, BMW, Hyundai...

Yılın otomobili adayları belli oldu! TOGG, Tesla, BMW, Hyundai...

Yılın otomobili adayları belli oldu. Favoriler arasında Türkiye'nin yerli otomobili TOGG da var. Peki, yılın arabası hangisi olacak?

Otomobil Gazetecileri Derneği tarafından gelenek haline getirilen "Yılın Otomobili" ödülü kısa bir süre içinde sahibine kavuşacak. 

ekran-goruntusu-2023-11-30-205651.png

YILIN OTOMOBİLİ ÖDÜLÜNE 28 ADAY TALİP

Otomobil Gazetecileri Derneği (OGD), 9'uncusu düzenlenecek "Yılın Otomobili" ödülü için adaylarını açıkladı. Adaylar arasında, yerli ve yabancı birçok marka öne çıkıyor. Toplam 28 aday arasında, elektrikli araçlardan SUV'lara, sedanlardan hatchbacklere kadar geniş bir yelpazede otomobiller dikkat çekiyor.

ekran-goruntusu-2023-11-30-205608.png

teknolojioku'nun aktardığına göre listede göze çarpan ilk isim ise TOGG T10X. Yerli otomobil üretiminin en önemli temsilcilerinden biri olan TOGG T10X, bu prestijli listede yer alarak yerli üretimin geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Elektrikli araçların ön plana çıktığı aday listesi, aynı zamanda otomobil sektörünün geleceğine dair ipuçları veriyor.

togg-ekim-ayinda-zirveye-yukseldi-296152.jpg

TOGG YILIN OTOMOBİLİ OLMAYI BAŞARACAK MI?

Listede BMW 5 Serisi, Tesla Model Y, Hyundai IONIQ 6 gibi dünya çapında popülerliğini kanıtlamış modeller de yer alıyor. Ayrıca, elektrikli otomobil pazarının hızlı bir şekilde büyümesini yansıtan BYD Atto 3, Dacia Spring, Ford Mustang Mach-E gibi araçlar da yılın otomobili olmak için yarışıyor.

OGD'nin bu önemli etkinliği, otomobil sektöründeki yenilikleri ve trendleri takip etmek isteyenler için büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da adaylar arasından sıyrılarak "Yılın Otomobili" seçilecek model, hem markası için büyük bir prestij hem de modelin satışları üzerinde önemli bir etki yaratması bekleniyor.