17-25 Aralık ses kayıtları montaj değil

17-25 Aralık ses kayıtları montaj değil

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, 17-25 Aralık ses kayıtlarının doğru olduğunu, montaj olmadığını ve bilirkişi raporu aldıklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı bir konuşmada 17-25 Aralık operasyonuna işaret ederek, “Ülkenin her tarafını peşkeş çektiniz” demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na sözleri nedeniyle dava açmıştı.

Duruşmada, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik savunmasında 17-25 Aralık operasyonları döneminde internette yayımlanan tapeleri mahkemeye delil olarak sunmuştu.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’e savunmasından dolayı dava açıldı. Geçen hafta basın mensuplarını duruşmaya davet eden Çelik, duruşma sonrası bir açıklama yapacağını söylemiş ve “Yer yerinden oynayacak” ifadelerini kullanmıştı.

DURUŞMA İLERİ TARİHE ERTELENDİ

İstanbul’da Anadolu 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya çok sayıda CHP’li de katıldı. Duruşmada ses kayıtlarının gerçek olduğunu dile getiren Çelik, beraat kararı istedi.

Savunmasını yapan Celal Çelik mahkeme heyetinden iddianameye ilişkin bir açıklama beklediğini belirterek iddianamede suçlarla ilgili bir bağ kurulmadığını söyledi. Çelik şu ifadeleri kullandı:

"Bu davanın savunmayı baskılamaya yönelik olarak olduğunu söylemek istiyorum. Savcı hangi gerekçe ile bu davayı açtı anlamadım. Dünyanın hiçbir yerinde böylesi bir dava açılamaz. Bir avukattan müvekkilini savunmaması beklenemez. Karşı tarafta Erdoğan varsa iyi düşünün ve 'Erdoğan asla ve asla yanılmaz, söylediği her şey doğrudur. Benim müvekkilimin söylediği hiçbir şey doğru değildir. Dava kabul edilsin' demem isteniyor. Erdoğan tarafından bana açılmış iki dava var. Genel başkanımız Erdoğan'a 'seni eleştireceğim' diyor. İktidar partisinin genel başkanını eleştirme hakkına sahip. Erdoğan sıfırlama tapelerinin montaj olduğunu söyledi. Ben de müvekkilimin doğru söylediğini ispatlamaya çalıştım. Tapeleri de dosyaya koyduk. Müvekkilimin haklarını savunmak ne zamandan beri suç."

“ELİMDEKİ RAPORU MAHKEMENİZE SUNUYORUM BU TAPELERİN GERÇEK OLDUĞU SABİT”

Mahkemeler önünde sıfatların bir önemi olmadığını dile getiren Çelik, "Erdoğan vatandaş olarak beni dava etmiş. 'Cumhurbaşkanına hakaret' maddesi AYM'ye aykırıdır. Benimle ilgili iddia sıfırlama tapelerini dosyaya koymak. Tapeler montaj değil diyorlar. Bu sıfırlama tapeleri doğru mudur değil midir? Doğruysa ben suç işlemiş olur muyum? Mahkemeniz tarafından bilirkişi tarafından alındı incelenmesini istiyorum. Rapor talep ediyorum. İddianamede geçen 7 tape var. Tapelerin gerçek olduğuna dair elimdeki raporu mahkemenize sunuyorum. Bu tapelerin gerçek olduğu sabit" diye konuştu.

BİLİRKİŞİ RAPORU TALEBİ REDDEDİLDİ

Savcı bilirkişi raporu alınması yönündeki talebinin reddini talep etti. Mahkeme heyeti Meclis Araştırma Komisyonu'nda 17/25 Aralık olarak bilinen ve o dönemki bakanlarla ilgili süreçte alınan raporda var olduğu bilinen ATK ihtisas kurulu raporunun bu aşamada istenilmesine yer olmadığına karar vererek duruşmayı 24 Nisan' a erteledi.

“17-25 ARALIK SES KAYITLARI TAMAMEN DOĞRU”

Duruşmanın ardından açıklama yapan Celal Çelik yurtdışında uluslararası bir heyetten aldığı tapelerle ilgili bilirkişi raporunu dağıttı.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Celal Çelik, “17-25 Aralık ses kayıtları tamamen doğru. Bilirkişi raporu aldık” dedi. Çelik, tapelerin doğru olduğuna dair raporu mahkeme heyetine sunduğunu söyledi.

Çelik, tapelerin doğruluğunun ispatladığını belirterek, "Aldığımız bilirkişi raporları Erdoğan'ın tape kayıtlarının tamamının doğru olduğunu söylüyor. Hiçbir biçimde montaj olmadığını ortaya çıkarmış olduk. Eğer Japonya'da olmuş olsaydık Harakiri denen işlem Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yerine getirilirdi" dedi.

Çelik, basın açıklamasının ardından raporu basın mensuplarına dağıttı.

Odatv.com