24 Haziran seçimlerinden sonra MHP'de Genel Başkanlık yarışı mı yaşanacak?

24 Haziran seçimlerinden sonra MHP'de Genel Başkanlık yarışı mı yaşanacak?

24 Haziran seçimlerinde “Cumhur İttifakı” adayı Erdoğan’a oy verilmemesi çağrısı yapan MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, MHP’de seçimden sonra “başkanlık” yarışına girileceğinin işaretlerini aldıklarını belirtti. Kaya “MHP’de başkanlık yarışı başlarsa, milliyetçiler Devlet Bahçeli’ye de Tuğrul Türkeş’e de hayır der” ifadelerini kullandı.

Hüsran ÖLMEZ / YURT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP ile oluşturduğu ‘Cumhur İttifakı’na ilişkin, ‘ittifak çatırdıyor’ değerlendirmeleri, eski MHP’li AKP milletvekili Tuğrul Türkeş’in, Bahçeli’yi eleştirmesiyle yeni bir boyut kazandı. Türkeş’in Bahçeli’ye yönelik eleştirileri, “Sorun Cumhur İttifakı değil, Seçim sonrası MHP Genel Başkanlığı kavgasının ortaya çıkması” olarak yorumlandı. Cumhur İttifakı’na, kurulduğu günden itibaren karşı çıkan, bu nedenle milletvekili adayı gösterilmeyen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, MHP’de genel başkanlık tartışmalarını YURT Gazetesi’ne değerlendirdi. Tuğrul Türkeş’in MHP’yi en kritik dönemde terk edip, AKP’ye gittiğini ve bakanlık koltuğuna oturduğunu söyleyen Atila Kaya, “Bir kişi, ‘babamın partisi’ dediği bir partiyi en kritik dönemde bırakıp, bakanlık koltuğu alarak iktidar partisine gidiyorsa, önce bunun hesabını verebilmeli. ‘Ben milliyetçiliği ayaklarımın altına alırım’ diyen bir liderin partisine katılan Tuğrul Türkeş’e, milliyetçi-ülkücülerin tepkisi, Cumhur ittifakını yapan Bahçeli’den daha fazla. Yani Tuğrul Türkeş de, Devlet Bahçeli de yanlış yapmıştır” dedi.

“TUĞRUL TÜRKEŞ'İ KİM KONUŞTURUYOR?”

Atila Kaya, Bahçeli ile Türkeş arasında ‘Cumhur İttifakı’ üzerinden başlayan tartışmanın seçim sonrası için bir nabız yoklama arayışı olabileceğini ifade etti. Kaya, “Burada önemli olan Tuğrul Türkeş’in bu adımı birilerinin isteği üzerine atıp atmadığı. Dahası, Cumhur İttifakı oluşturulurken, seçimlerden sonra mecliste üç partili bir siyasi yapıyı planlayan AKP’nin isteği ile mi konuşuyor? Bu önemli” diye konuştu. Kaya, “Eğer, Tuğrul Bey bu amaca hizmet ediyorsa, Bahçeli Bey ile girdiği bu atışma da bunun bir parçası ise, şunu hiç kimse unutmasın ki, milliyetçi-ülkücü değerlerden taviz vermeyecek, milliyetçi özlerini kaybetmeyen, Başbuğ’un mirası MHP’yi yok etmeye silmeye kimsenin gücü yetmez” uyarısında bulundu.

NE BAHÇELİ NE TÜRKEŞ

Atila Kaya, YURT Gazetesi’nin, “Seçimden sonra, olası bir MHP Genel Başkanlığı kavgası ya da yarışında milliyetçi-ülkücülerin tavrı ne olur?” sorusunu yanıtlarken de, “Milliyetçi-ülkücüler, partiyi bakanlık koltuğu ile değişen Tuğrul Bey’i de, Erdoğan’la ittifak yapan Bahçeli’yi de affetmeyecektir. Başbuğ’un emaneti MHP’yi bölüp parçalamaya, siyaset sahnesinden yok etmeye çalışanlara izin verilmesi söz konusu olamaz. Yani, ne Tuğrul Türkeş ne Bahçeli’den yana tavır alınması söz konusu değil” dedi. Kaya, “Siz genel başkanlık için hazır mısınız?” sorusunu ise, “Hayır, benim böyle bir düşüncem, böyle bir planım yok. Ben, MHP’nin değerlerini ve ilkelerini korumak için mücadele eden bir neferim, öyle kalacağım” diye cevapladı.