'80 AKP milletvekilinde ByLock var'

'80 AKP milletvekilinde ByLock var'

Başbakan Binali Yıldırım '80 AKP milletvekilinde ByLock var' iddiası araştırılacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ ile mücadelede imzasız ihbarlarla ilgili, “Birbiriyle hesabı olanlar, birbirinin yerinde gözü olanlar ismini gizleyerek ihbar ediyor. Biz ismini yazmayan ihbarların dikkate alınmaması için bir genelge yapacağız. FETÖ belası da biraz başımıza böyle geldi. Mağduriyetlerin önlenmesi için her türlü ihbarı değerlendiririz ancak arka planında bir şey olmayan, kimliği adresi belirsiz ihbarları ciddiye almak hem muhatabına zarar veriyor, hem de bürokrasinin verimliliğine olumsuz etki yapıyor” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Cuma Namazı çıkışı yaptığı açıklamada, FETÖ ile mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.

Yeni bir kabine revizyonu olacağına ilişkin değerlendirmelerin sorulması üzerine Yıldırım, “Öyle bir şey nereden çıkardınız? İş bulamayınca yeni mevzular çıkarıyorsunuz” dedi.


"AKP'Lİ 80 VEKİLDE BYLOCK VAR" İDDİASI

 
Yıldırım, "'80 AKP'li milletvekilinde ByLock var' iddiası araştırılacak" iddiasıyla ilgili olarak ise “İddialara göre amel edilmez. İddia varsa araştırılır, gerçeği ortaya çıkartılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden, şüyu bulmadan üzerinde konuşmak haksızlıktır, insanları karalamaktır. FETÖ ile mücadele bir milli meseledir. Kim olursa olsun, nereye giderse gitsin, her türlü mücadele yapılacaktır. Burada hiç kimsenin muafiyeti istisnası söz konusu değil” dedi.


İMZASIZ İHBAR BÜROKRASİNİN EN BÜYÜK HASTALIĞI


FETÖ ile mücadelede imzasız ihbarların bulunduğuna ilişkin değerlendirmelerin anımsatılması üzerine Yıldırım, imzasız ihbarların bürokrasinin en büyük hastalığı olduğunu ifade etti.

Birbirini çekemeyenlerin, birbiri ile hesabı olanların, birbirinin yerine gözü olanların kimliğini gizleyerek, arkadaşlarını ihbar ettiğine, mağduriyetler oluşturulduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Biz bu yönde ismini, kimliğini yazmayan, adresi, yeri yurdu belli olmayan, ihbarları dikkate alınmaması için bir genelge yapacağız. FETÖ belası da bizim başımıza biraz böyle geldi.

Onun için gereksiz mağduriyetlerin önlenmesi için mutlaka ciddi belgeye, bilgiye dayalı olan her türlü bildirimi, her türlü ihbarı değerlendirir. Ancak arka planında bir şeyi olmayan, sadece soyut iddialar bulunan ve kimliği adresi belirsiz ihbarları dikkate almak hem muhatabına zarar veriyor, hem de bürokrasinin genel verimliliğine de olumsuz etki yapıyor” diye konuştu.