Abdül Batur en güçlü seçenek

Abdül Batur en güçlü seçenek

CHP İzmir’i ekşitiyor

İzmir ne kadar güzel bir şehir...

Onu yönetecek çok başkan adayı olmalı ve onlar yarıştırılmalıdır. Ancak CHP Genel Merkez yöneticileri böyle bir anlayıştan iyice uzaklaşıyorlar; PM ve MYK organları olarak bu dizginleri ellerinden kaptırmak istemiyorlar. Vatandaşa duyarlı hizmetten öte, yönetsel sorunlar evrensel düzeyde değerlendirilemiyor. Her işin altında bir ‘hesap’ var.

Siyasette yeni algılamalar ve çözümler gerekiyor.

İzmir büyükşehir adaylığı konusunda son iki günde yaşananlar için yazar Mehmet Necati Güngör şöyle diyor:

“Yahu milletin zekâsıyla dalga mı geçiyorsunuz? CHP, İzmir’i bu kadar ekşitirse olacağı budur. Sanki aday değil, mucizevi bir isim atayacaklar. CHP, en kısa zamanda İzmir’i hak eden bir adayla halkın karşısına çıkmalı.”

Aydın bir kesim ve TÜSİAD’cılar Tunç Soyer’i destekliyor.

Sağı solu belli olmayan Aziz Kocaoğlu, ibrenin Soyer’e doğru kayması üzerine acilen Ankara’ya gidiyor. Soyer’in adaylığının açıklanacağını fark edince kendisini feda ederek “Adayım” diyor ve adaylık mücadelesinde perdeyi açıyor. Kocaoğlu’nun kırsalda büyük gücü var. Tuncay Özkan’a da sıcak bakmıyor. Kocaoğlu’nun bu ‘güvensizliğinin’ nedenini genel merkez anlamıyor.

CHP’li İzmirliler de Kocaoğlu aday olursa oyları böleceğini ve bundan partinin zarar göreceğini düşünüyor.

Ama uzlaşı olabilir mi?

Aziz Bey, ortak noktada buluşulabilecek bir aday ortaya konulması durumunda adaylık kararından vazgeçecek gibi görülüyor. Bu durumda “Ben aynı yerdeyim” diyen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur en güçlü seçenek gibi gözüküyor.

Yalçın Bayer