Abdüllatif Şener'den çok konuşulacak seçim tahmini

Abdüllatif Şener'den çok konuşulacak seçim tahmini

Eski Başbakan Yardımcısı, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener iptal edilen 31 Mart yerel seçimlerini, YSK’ın iptale ilişkin gerekçeli kararını ve iktidar kanadının seçim sürecindeki sözlerini değerlendirdi.

YSK’nın seçimlerin iptal edilmesi yönünde bir karar vererek siyasi iradeye boyun eğdiğini aktaran Şener, “Bu seçimin iptal edilebilir hiçbir yanı yok. YSK’nın eski karar ve içtihatlarına aykırı bir karar vermesi utanılacak bir durumdur çünkü yargıç dediğin insan hukuka ve kanaatlerine göre karar verir” dedi.

'ERDOĞAN'IN KONUŞMALARININ BİR AĞIRLIĞI KALMADI'
Cumhuriyet'in haberine göre, ‘Erdoğan’ın konuşmalarının ağırlığı kalmadı’ Erdoğan’ın muhalefet kanadını, “Hırsızlık yaptılar” diyerek suçlamasına da değinen Şener, Erdoğan’ın rast gele konuştuğunu, gerçekleri ters düz ettiğini, konuşmalarının kamuoyunda bir ağırlığının kalmadığını vurguladı. ‘Yüzde 5, yüzde 10 fark yapacağız’ “Sandıklara güvenmeye devam edeceğiz” diyen Şener, “Yüzde 1’li, yüzde yarımlık oylarla oynuyorlarsa bizler yüzde 5, yüzde 10 fark yaparak, sandıkların güvenilir olduğunu göstereceğiz” dedi.

'CAMİ AVLUSUNDA SİYASİ PROPAGANDA OLMAZ'
Erdoğan’ın geçen cuma günü namazın ardından cami avlusunda siyasi propaganda yaparak, muhalefet kanadına bir kez daha, “Hırsız” demesini de eleştiren Şener, iktidar sahiplerinin camileri propaganda aracı haline dönüştürülmelerinin, rakiplerini yalan yanlış cami avlularında karalamalarının caminin kutsallığına zarar vereceğini aktardı. Bu durumun insanların camiye olan güvenini, inancını zedeleyeceğine dikkat çeken Şener, “Bu durum geçmişte yaşanmıştır. Bunu yapanlar lanetle anılmaktadır. Emevi saltanatı camileri propaganda aracına dönüştürmüştür. Düzgün inançlı insanlar camilere gitmemişlerdir çünkü hutbelerde imamlar Emevi propagandası yapmışlardır. O emevi propagandası halen lanetle anılmaktadır” dedi. Erdoğan’a tavsiyede bulunan Şener, “Camileri Emevi camilerine çevirmesin. Doğru olmayan yanlış iftiraya dayalı siyasi üslubunu camilerde takınmasın” diye konuştu.