ADD'den son dakika seçim açıklaması: Uyanış başladı!

ADD'den son dakika seçim açıklaması: Uyanış başladı!

Seçime ilişkin açıklamada bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), "Milli uyanış başlamıştır" denildi.

Seçim sonuçlarının milli iradenin göstergesi olarak kabul edilmesi gerektiğinin vurgulandığı, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Milli uyanış başlamıştır" denildi.

ADD’nin açıklaması şu şekilde:

Kurtarıcımız ve Kurucumuz, Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, milli egemenlik vurgusu her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır.

Demokratik, laik, sosyal, üniter devlet yapısı ve hukukun üstünlüğü esasları Atatürk Devrimi’nin kazanımlarıdır. Bu kazanımlar sayesinde, ülke yönetimine gelenler, maalesef, işlerine geldiği gibi “Mili İrade” yorumunda bulunmaktadır.

16 Nisan 2017 Referandumunu unutmadık. Zorlama farkla, rejim ve yönetim sistemi tümüyle değiştirilmiştir. Referandumu; “atı alan Üsküdar’ı geçti” diyerek değerlendiren siyaset kurumu, haklı tepkileri “Milli İrade” beyanlarıyla susturmaya çabalamıştır.

Hiç şüphesiz, Milli İrade; çocuk oyuncağı değildir. 2. Cumhurbaşkanımız, Lozan Kahramanımız İsmet İnönü; “sükûnetle ve sulh yoluyla iktidarı devir ediyorum. Bundan daha büyük mutluluk var mı?” diyebilmiştir. Her fırsatta İnönü’ye saldıranların şimdi utanmalarını ve özür dilemelerini beklemekteyiz.

Seçim sonuçlarını, Milli İrade'nin önemli bir göstergesi olarak kabul edilmesini talep ediyoruz. Bizler, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün kıymetli bir yol gösterici olduğuna inanmaktayız. Milli Mücadelemiz'in 100. yılında milli uyanış başlamıştır.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU