Ahmet Hakan'dan AKP'li Göksu'ya: Trabzonlu bir adamın Yunan olmakla ne ilgisi var

Ahmet Hakan'dan AKP'li Göksu'ya: Trabzonlu bir adamın Yunan olmakla ne ilgisi var

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, AKP'li Tevfik Göksu'nun Trabzonlu ve Karadenizlilere yaptığı 'Yunan' benzetmesinin yarattığı tepkiyi köşesine taşıdı.

Ahmet Hakan, bugünkü "Tevfik Göksu ile ilgili yargı dağıtıyorum" başlıklı yazısında, "O temelsiz, gerzek ve sersem haberi cevap vermeye değer buluyor Göksu..." yorumunu yaptı.

Hakan'ın yazısından o ifadeler şöyle:

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun konuşmasını dinledim.
Söyledikleri tam olarak şunlar:

Ne dedi Yunan medyası? ‘İstanbul’u Yunan kazandı’ dedi.

Bir dakika ya! Bu arkadaş nereli? CHP’nin adayı nereli? (Göksu’nun seslendiği topluluk, “Trabzonlu... Trabzonlu...” diye karşılık veriyor)

Nasıl oldu da Yunan medyası ‘İstanbul’u Yunan kazandı’ dedi ve bir ses çıkmadı? Olay büyük kardeşlerim.”

*

Muhalif kesimler, Tevfik Göksu’nun bu sözlerini...

“Trabzonlulara Yunan dedi” diye yorumlayıp yansıttılar.

Tevfik Göksu da buna karşı...

“Çarpıtmayın konuyu! Ben Trabzonlulara bir şey demedim. Ben CHP adayının kendisine ‘Yunanlı’ diyen Yunan medyasına neden bir cevap vermediğini sordum”açıklaması yaptı.

*

Detaylar bunlar.

Bu durumda...

Kim haklıdır? Kim haksızdır? Sorun nerededir?

*

Benim bu konuda iki ayrı hükmüm var:

*

HÜKÜM BİR: Tevfik Göksu, konuşmasında Trabzonlulara gerçekten de doğrudan bir şey demiyor... Ekrem İmamoğlu’na “Yunan medyası seninle ilgili şunu dedi, sen niye buna karşı bir şey demedin” diye çıkışıyor. Göksu’nun kalbini açıp bakamayacağımıza göre niyetini bilmemiz imkânsız. Hükmü zahire göre vermek zorundayız ve zahire göre Göksu haklıdır.

HÜKÜM İKİ: Yunan medyasından fasığın tekinin yaptığı temelsiz, gerzek ve sersem bir habere kıymet verip üzerine atlamak... Tevfik Göksu’nun en temel hatası budur! O temelsiz, gerzek ve sersem haberi cevap vermeye değer buluyor Göksu... “Ya bu ne şapşal bir haber!” deyip geçmiyor, geçemiyor! “Trabzonlu bir adamın Yunan olmakla ne ilgisi var” diye aklından geçirmiyor, geçiremiyor! 

Ahmet Hakan'ın yazısının devamı için tıklayınız...