AKP Büyük Kongresi öne alınıyor

AKP Büyük Kongresi öne alınıyor

Nisan ayı içinde il kongrelerini tamamlama kararı alan AKP’de, ilçe kongrelerinin sönük geçtiği uyarısı üzerine AKP Genel Başkanı Erdoğan devreye girdi. Bugüne kadar sadece il kongrelerine katılan Erdoğan, son hafta İstanbul’un üç ilçesindeki kongrelerde konuştu.

Cihan Güner / YURT

Eylül 2018’e kadar büyük kongreyi gerçekleştirme süresi bulunan AKP’de, kurmaylar ve Erdoğan, kurultay sürecini erken mahalli ve genel seçim tartışmalarının önüne alma kararına vardı. AKP Büyük Kongresi, Mayıs ve Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacak. Türkiye genelinde 900’den fazla ilçe kongresini tamamlayan AKP’de, 69 il kongresi gerçekleştirilirken, sekiz il kongresi sırada bekliyor. En son İstanbul ve İzmir kongrelerini yapacak olan AKP, böylece süreci tamamlayacak. Nisan ayında il kongrelerinin tamamlanmasından sonra ise Eylül 2018’e kadar büyük kongreyi gerçekleştirme süresi olan AKP’de, sürecin erkene çekileceği de kesinleşti. Erdoğan veya yetkili kurulların talimatıyla genel kongrenin Mayıs ayı içinde yapılabileceği, sonbahara kalmayacağı dillendiriliyor.

AKP’DE 'SÖNÜK KONGRE' KAYGISI

Bu arada İstanbul’un ilçelerinde devam eden kongre sürecinde, Başbakan Binali Yıldırım da hazır bulundu.

Partisinin Arnavutköy ve Küçükçekmece kongrelerine giden Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, kongrelerde heyecan olmadığı uyarısında bulunduğu öne sürülüyor. Yıldırım’ın bu uyarısı üzerine milletvekilleri ve bakanları toplayarak, sebeplerini araştıran Erdoğan’ın, bizzat ilçe kongrelerine katılmaya karar verdiği kaydediliyor.

Bunun üzerine Erdoğan; İstanbul’un Bağcılar, Güngören ve Beyoğlu’nda yapılan ilçe kongrelerine katılarak partililere hitap etti. Kongre maratonunu sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun ve Ordu’daki AKP kongrelerine katıldı. Trabzon kongresinde hazır bulunan Erdoğan, Giresun kongresine de gitti.