AKP'de istifa depremi devam edecek... İşti istifası istenecek 2 belediye başkanı daha

AKP'de istifa depremi devam edecek... İşti istifası istenecek 2 belediye başkanı daha

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP'ye yönelik olarak 'metal yorgunluk' eleştirisinde bulunmasıyla istifa eden İstanbul, Niğde, Düzce, Bursa ve Ankara belediye başkanlarının ardından dün (30 Ocak 2018) Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de istifa etti. Gözler, Sabah yazarı Mahmut Övür'ün daha önceki bir yazısında dikkati çektiği Ordu ve Gaziantep belediye başkanlarına çevrildi.

Hakkında daha önce 46 yıl hapis istemiyle yolsuzluk davaları açılan ve hakkında "Gülen Cemaati’yle bağlantıları olduğuna ilişkin" iddialar bulunan Muzaffer Külcü’nün istifasının isteneceği bir süredir kulis haberlerinde dile getiriliyordu.

Muzaffer Külcü’nün istifasını ilk kez 20 Ekim 2017’de Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, köşesinde “Sayı çok fazla olmasa da Ordu, Çorum ve Gaziantep’le birlikte İstanbul gibi büyük illerdeki birkaç ilçe belediye başkanının da istifa etmeleri şaşırtıcı olmayacak” diye yazmıştı. O tarihten sonra İstanbul Esenyurt’un ardından Çorum belediye başkanının istifasınını bugün düzenlediği basın toplantısıyla ilan etmesi yazıdaki bilgiyi teyit etti.

Dün, Muzaffer Külcü'nün isifası sonrası gözler AKP'li Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’i çevrildi.

AKP’de daha önce ‘metal yorgunluğu’ nedeniyle yaşanan yenilenme süreci kapsamında İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Niğde, Düzce, Esenyurt belediye başkanlarının istifası alınmıştı.