AKP'de kongreler ertelendi

AKP'de kongreler ertelendi

AKP Esenyurt, Arnavutköy, Zeytinburnu, Güngören ve Sultanbeyli ilçelerinde 30 Eylül’de yapılacak kongreleri ileri bir tarihe erteledi. Genel Merkez erteleme nedenini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına bağladı. AKP’den bazı çevreler ise ilçe adaylarının bir kısmında sorun yaşandığını savundu.

Ağustos ayında görev değişikliğine gidilen Esenyurt, Arnavutköy, Zeytinburnu, Güngören ve Sultanbeyli ilçelerinde 30 Eylül tarihinde kongre yapılacaktı. Edinilen bilgiye göre AKP Genel Merkezi, Cumhubaşkanı Erdoğan'ın da katılması beklenen kongreleri, programına uymadığı için ileri bir tarihe erteledi. 5 ilçede ertelenen kongrelerin 30 Eylül'den bir ya da iki hafta sonra yapılacağı açıklandı. AKP'den bazı çevreler ise Genel Merkez'in belirlediği bir kısım isimde sıkıntı olduğunu, kongrelerin bu nedenle ertelendiğini iddia etti.

FETÖ KRİZİ Mİ?

Öte yandan kulislerde görevlendirilen İlçe Başkanlarının FETÖ ilişkilerinin soruşturulduğu, herhangi bir hata yapılmaması için titiz davranıldığı da konuşuluyor.

5 BAŞKAN GÖREVDEN ALINMIŞTI

Ağustos ayında yapılan değişiklikle AKP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı'na Ali Tombaş, Zeytinburnu İlçe Başkanlığı'na Metin Develi, Arnavutköy İlçe Başkanlığı'na Mustafa Candaroğlu, Esenyurt İlçe Başkanlığı'na Kadir Çakır ve Güngören İlçe Başkanlığı'na da Bünyamin Baş atanmıştı. Erdoğan'ın 'Metal yorgunluğu' açıklamasının ardından gerçekleşen değişim, İstanbul'da teşkilatlara vurulan ilk neşter olarak değerlendirilmişti. Bu arada görevden alınan ilçe başkanlarının 3 dönemdir görev yapan isimler arasından seçilmesi dikkat çekmişti.