AKP'li Ayvalı'dan canlı yayında 'FETÖ ile iş birliği' itirafı!

AKP'li Ayvalı'dan canlı yayında 'FETÖ ile iş birliği' itirafı!

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı canlı yayında ''FETÖ ile iş birliği'' yaptıklarını itiraf etti.

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, CNN Türk'te canlı olarak yayınlanan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, FETÖ ile iş birliği yaptıklarını itiraf etti. AKP-FETÖ ilişkisiyle alakalı itiraf niteliğinde sözler sarf eden Ayvalı, “Darbeci Kemalistler ile FETÖ’yü birbirine kırdırmak suretiyle yol aldık” dedi.

Programda Av. Salim Şen ile ''FETÖ'nün siyasi ayağı'' tartışmasına giren AKP'li Ayvalı, "FETÖ ile AK Parti bürokraside kol kola girdiyse bunu da farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı. Çünkü eski devlet düzenindeki atama düzeni şöyleydi; 2002'de ben iktidara gelmişim, sene 2007-2008 benim bir müsteşar atamam için bu adamın memur olarak 12 yılı doldurması lazım. Genel müdür olarak 12 yılı doldurması lazım. Ben sanki kendi kadrolarımla geldim, çok mücadele etme gücüm vardı, muktedirdim de böyle bir fanteziye mi girdim? Hayır. Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı. Bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak zorunda kaldım." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Salim Şen, "Evet işte itiraf bu. Çok güzel itiraf ettin" diye karşılık verdi.

MUHALEFETTEN TEPKİLER

CHP tarafından boykot uygulandığı için AKP'li Ayvalı'nın dün gece yaptığı itiraf gibi açıklamalar bugün sosyal medyaya düştükten sonra gündem oldu. Muhalif bir çok isim konu ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamalar yaptı.

İşte onlardan bazıları;

AYVALI, AKP'DEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

İtiraf gibi açıklamalarının sosyal medyada gündem olmasının ardından Ayvalı, AKP'deki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ayvalı konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Dün akşam CNNTÜRK'te geçmişte siyaset üzerinde vesayet oluşturmak isteyen darbeci Kemalist anlayış ve FETÖ'nün güç mücadelesine ilişkin sözlerim farklı noktalara çekilmiş ve benim üzerimden partime zarar vermek isteyenler topluca bir dezenformasyon oluşturmuşlardır.Partim ve davam benim için son derece değerlidir. Partimin zarar görmemesi adına iki yıldır onurla yürüttüğüm Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılıyorum.'' dedi.

CHP'Lİ ÖZKAN: İSTİFA KURTARMAZ, TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İŞ BİRLİĞİ AFFEDİLMEZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Ayvalı'nın istifasına ilişkin bir açıklaman yaptı. CHP'li Özkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''FETÖ ile kol kola yürüdüğünü, operasyon yaptığını itiraf ettikten sonra istifa kurtarmaz. FETÖ'ye yardım yataklık ve işbirliğinin devlette yarattığı tahribatın hesabını savcılar mutlaka sormalıdır.Bu konuda dava açılması şarttır. Terör örgütü ile işbirliği affedilmez.'' ifadelerini kullandı.