AKP'li Kuzu'dan tepki geçen Ergenekon paylaşımı

AKP'li Kuzu'dan tepki geçen Ergenekon paylaşımı

Ergenekon kumpas davası üzerinden FETÖ ve AKP'ye tepki gösterenleri eleştiren bir paylaşımda bulunan Burhan Kuzu'nun son açıklamaları, yargılamanın yapıldığı dönemde kumpas davalarını savunan paylaşımlarını akıllara getirdi.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülen Ergenekon davasında karar dün açıklandı. Açıklanan karara göre, yargılanan 235 sanık "Ergenekon örgütünü kurma", "yönetme" suçundan tüm sanıklara beraat etti.

Kararla birlikte Ergenekon davasının Fetullahçı Terör Örgütü’nün kumpası olduğu bir kez daha tescillenirken kamuoyunda FETÖ ile birlikte o dönemde kumpasları savunan AKP iktidarına da tepki var.

AKP’li Burhan Kuzu ise Twitter’dan AKP’ye tepki gösterenleri eleştiren bir paylaşımda bulundu.

Ergenekon davasına ilişkin karar sonrası Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan AKP’li Burhan Kuzu, “Ergenekon Davası üzerinden AK Parti iktidarını vicdansızca yerden yere vuranlara gelsin: “Biz cemaat ile, hizmet hareketi görünümde iken yakındık. Muhalefet ise terör örgütü olduğu ortaya çıktıktan sonra beraber oldu ve hala kol kola” İşte aradaki temel fark bu” ifadelerini kullandı.

Burhan Kuzu ayrıca Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarında mağduriyet yaşandığını inkar etmediğini ama bu zulümleri yaşatanların FETÖ’nün yargısı olduğunu savunarak “Ergenekon, Balyoz ve kumpas davalarında mağduriyetler yaşandığını hiç kimse inkar edemez. Ancak, bu zulümleri yaşatan FETÖ nün yargısıdır. Biz,15 Temmuz sonrası bu çeteyi temizlemek için mücadele ederken birileri onların yanında yer alıyordu. Bunu kabul etmek asla mümkün değil” dedi.

AKP'li Kuzu'dan tepki geçen Ergenekon paylaşımıAKP'li Kuzu'dan tepki geçen Ergenekon paylaşımı

YARGILAMANIN YAPILDIĞI DÖNEMDE NELER SÖYLEMİŞTİ?

Burhan Kuzu’nun bu açıklaması Ergenekon kumpas davası döneminde yaptığı diğer açıklamaları da akıllara getirdi.

İşte Burhan Kuzu’nun Ergenekon kumpas davasında yargılamanın yapıldığı dönemde yaptığı o paylaşımlar:

AKP'li Kuzu'dan tepki geçen Ergenekon paylaşımıAKP'li Kuzu'dan tepki geçen Ergenekon paylaşımıAKP'li Kuzu'dan tepki geçen Ergenekon paylaşımıAKP'li Kuzu'dan tepki geçen Ergenekon paylaşımıAKP'li Kuzu'dan tepki geçen Ergenekon paylaşımı