AKP'li Özdağ'dan partisiyle ilgili çarpıcı itiraflar

AKP'li Özdağ'dan partisiyle ilgili çarpıcı itiraflar

AKP Manisa eski Milletvekili Selçuk Özdağ, 31 Mart 2019'da düzenlenecek yerel seçimlere ilişkin olarak, "Ben meseleye beka diye bakmıyorum. Yani bu seçimlerin beka ile bir alakası yok" dedi.

AKP Manisa eski Milletvekili Selçuk Özdağ, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuştu.

15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişimi sırasında önemli bir rol oynadığını belirten Özdağ, "Darbeyi Başbakan Yıldırım'ı arayarak, bakanları arayarak haber verdim. 15 Temmuz akşamı ‘bu darbe' diye ilk tweeti atıp insanları sokağa davet ettim. ‘Demokrasiye, seçilmiş hükümete sahip çıkacağız' dedim. Eğer tersi olsaydı ilk hesap sorulacak kişi ben olacaktım. Şoförümü çağırdım ‘bu gece birlikte ölebiliriz, benimle gelmek istemeyebilirsin' dedim, evden 500'lük iki torba mermiyi alıp çıktım" dedi.

Daha sonra aklına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi aramak geldiğini ifade eden Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Bahçeli'ye özel kalemi üzerinden ulaştık; 'Darbeye karşıyız. Seçilmiş hükümetin yanındayız.' O kadar rahatladık ki. Çünkü ben darbe nedir biliyorum. 28 Şubat'ı yaşadım, 12 Eylül' ü yaşadım,7 sene cezaevinde kaldım. 68 gün işkencede kaldım. Hele ki böyle lokal darbe olursa onun çok acımasız olacağını düşünüyorum. Sonra Kılıdaroğlu'nu aramak geldi. Engin Altay'ı aradım. Döndü bana Genel Başkanla görüştüm. 'Darbeye karşıyız. Seçilmiş hükümetin ve Cumhurbaşkanının yanındayız' dedi. Onu da arkadaşlarıma söyledim. Sonra Kılıçdaroğlu Başbakanla görüşmek istedi. Abdülhamit Gül de buna şahittir. Özel kalemine ulaştık başbakanın. Başbakan yanımda yok dedi. O zaman Başbakana söyle Kılıçdaroğlu'nu bir arasın dedik."

Öztürk'ün aktardığına göre Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘HER OKULU İHL YAPMAYIN' RAHATSIZ ETTİ'

Her okulu İmam-Hatip yapmayın, talep olmadan açılan her okul israftır. Bunun adına isterseniz İmam Hatip, ister Meslek Lisesi, ister Fen Lisesi deyin. Talep varsa açın. Manisa'da ben hem İmam Hatip açıyorum ama daha çok Endüstri Meslek Lisesi açıyorum. Çünkü benim 11-12 tane organize sanayim var. Geçmişte İmam Hatipleri öğrencisiz bırakmak için katsayı uygulaması neyse bugünde her yere İmam Hatip açmak doğru değil.

'FETÖ'YÜ SİZ, SOL, MİLLİYETÇİ KESİM YAZDI'

Türkiye'de FETÖ'yü bir siz yazmışsınız, sol yazmış bir de bazı milliyetçiler yazmış bir iki tane. Türkiye'de bu insanlar ‘sol yazmışsa ideolojik yazmıştır' ön yargısıyla baktı.

'HEDEFİ İSLAM DEVLETİ KURMAK'

Benim tahminim şu; Fethullah Gülen kendisi bir proje. Hedefi Türkiye'yi ele geçirmek. İslam devleti kurmak. Ama Türkiye'yi yönetenler de Kasım Gülek'ten, Ecevit'e tüm siyasi parti liderlerine kadar hepsi.. Birkaç ismi tenzih ederim; Ya bu güzel işte okullar açıyor, Türkiye'nin lobileri oluyor. Gülen'i devlet gibi algılamışlar, Türkiye Cumhuriyeti için çalışan bir adam gibi algılamışlar ve devlet bunlara destek olmaya başlamış.MİT'İ 5 KATLI BİNADAN DİNLEDİLER!: MİT'i ele geçirmeye çalışmışlar bunlar. MİT'in dışında beş katlı bir bina almışlar. Yenimahalle'de. Daha büyük bir teknolojiyle MİT'i dinlemişler bunlar. Çok önemli bir şey o. Ele geçirme çalışması yapıyorlar ama geçiremiyorlar. 70-80 adamı MİT'e sokuyorlar. Bazı MİT elemanlarımızın PKK'nın eline geçmesi dedikleri de budur zaten. Sonra MİT hemen uyandı.

'SEÇİMİN BEKA İLE ALAKASI YOK'

Ben meseleye beka diye bakmıyorum. Yani bu seçimlerin beka ile bir alakası yok. Beka ile alakasının olmasının sebebi şudur; eğitimde fırsat eşitliğini ve gelir dağılımında adaleti sağlarsanız, şeffaf bir demokrasi anlayışınız, liyakat ve ehliyet esasına dayalı bir devlet dairelerine giriş sisteminiz olursa beka sorununuz olmaz. Bir Kürt, alevi, Sünni bu devlet benimdir demeli. Hala beyin göçü devam ediyor. Devleti yönetenler bunu durduramıyorlarsa beka sorunumuz vardır.