AKP'nin kurucularından AKP'ye çağrı: Hukuka uyun!

AKP'nin kurucularından AKP'ye çağrı: Hukuka uyun!

AKP'nin yerel seçim sonuçlarına itirazı sebebiyle kazanan belediye başkanlarına mazbataları hala verilmezken, eski AKP kurucularının da aralarında bulunduğu bir grup siyasetçinin AKP'yi "hukuka uygun davranmaya" çağırmak üzere bir açıklama yapılacağı öğrenildi.

AKP’den gelen itirazlar nedeniyle İstanbul başta olmak üzere birçok kentte seçim sayım ve sonuçlarına dair tartışmalar devam ederken, eski AKP kurucularının da aralarında bulunduğu bir grup siyasetçiden siyaseti ısıtacak bir hamle kararı alındı.

Artı Gerçek’ten Derya Okatan'ın haberine göre, aralarında AKP kurucularından Kemal Albayrak’ın da bulunduğu eski AKP’lilerin sonuçlara dair AKP’nin tavrını eleştirmek ve sonuçlar için 'hukuka uygun davranılması' çağrısı yapma kararı aldı.

KARAR, SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞMESİ SEBEBİYLE ALINDI

Çağrının özellikle İstanbul sonuçlarıyla ilgili olduğu ve CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasına rağmen süren itiraz süreciyle birlikte seçimlere gölge düşmesi nedeniyle böylesi bir karar alındığı öğrenildi.

Çağrıda Türkiye siyasetinin içerisinden geçtiği sürece ilişkin değerlendirmelerin de yapılacağı öğrenilirken, sandıktan çıkan sonuçlarla toplum tarafından verilen mesaja da dikkat çekileceği belirtiliyor. 

Açıklamanın yer ve saatine ilişkin bir bilgi edinilemezken, Albayrak’ın yanı sıra Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı ve kimi AKP eski kurucularının da olduğu bir grup siyasetçi tarafından yapılacağı öğrenildi.