AKP'nin yaptırdığı araştırmada çarpıcı sonuç: En çok küskün Esenyurt'ta

AKP'nin yaptırdığı araştırmada çarpıcı sonuç: En çok küskün Esenyurt'ta

AKP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'un neden kaybedildiğine dair yaptırdığı araştırmada en çok küskün seçmenin Esenyurt'ta olduğu ortaya çıktı.

İstanbul’un 39 ilçesi arasında oy kullanmayan ve geçersiz oy kullanan seçmenin ağırlıkta olduğu yerler üzerinden çalışma yapan AKP, bu kapsamda ilçelerin 2014 ve 2019 seçimlerindeki oy oranlarının karşılaştırmalı olarak haritasını çıkardı.

Türkiye gazetesinden Damla Peker'in haberine göre, yapılan çalışmada oy kullanan ve kullanmayan seçmenin sayısının yanı sıra, geçerli ve geçersiz oy miktarları ve kazanan partinin verileri belirlendi. Buna göre, 2014 yılında en çok Küçükçekmece seçmeni oy kullanmazken; 31 Mart seçimlerinde ise ilk sırada Esenyurt yer aldı. Esenyurt’ta 100 bin seçmen sandığa gitmezken; ikinci sırada 87 bin ile Küçükçekmece, üçüncü sırada ise 78 bin ile Pendik geliyor.

19 BİN GEÇERSİZ OY

Yine 2014’te en çok geçersiz oy Ümraniye’de çıkarken, 31 Mart’ta Esenyurt’ta 19 bin geçersiz oy kullanıldı. Esenyurt’tan sonra en çok geçersiz oy kullanılan ilçeler Küçükçekmece ve Pendik oldu. Geçersiz oy kullanımın en az olduğu ilçeler ise nüfus yoğunluğu dikkate alındığında Adalar ve Şile.