AKP'ye büyük operasyon geliyor... MKYK ve MYK’dan sonra sıra Bakanlara gelecek

AKP'ye büyük operasyon geliyor... MKYK ve MYK’dan sonra sıra Bakanlara gelecek

AKP Büyükşehir Belediye Başkanları'nın 'metal yorgunluğu' bahane dilerek istifa ettirilmesinin ardından il başkanları da teker teker istifa ettiriliyor. İstifaların bunlarla sınırlı kalmayacağı İstanbul'da da birçok AKP'li Belediye Başkanı'nın istifa ettirileceği iddia ediliyor. Yerel yönetimlerdeki istifaların ardından MKYK ve MYK’dan ve daha sonrada Bakanlara geleceği öğrenildi. Kabinden en az 8 Bakanın değişeceği konuşuluyor.

Aydınlık'ta yer alan habere göre; AKP, ‘bütün yatırımlar seçim amaçlı olacak’ kararı alırken, 2019 öncesinde 8 bakanın değişebileceği öğrenildi.

AKP’de seçim startı verilirken, “değişim” sürecinin de devam edeceği bildiriliyor. Yılbaşından sonra 8 bakanın değişebileceği vurgulanıyor.

AKP il kongreleri ile birlikte Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan seçim gezilerine başladı. Geçen hafta sonu Rize, Bayburt, Gümüşhane il kongrelerine katılan Erdoğan’ın il kongrelerinin tamamına katılmak istediği, programını da buna göre düzenlediği öğrenildi. Genişletilmiş il başkanları toplantısının basına kapalı bölümünde ve belediye başkanlarıyla yapılan toplantılarda, “Bütün hizmetler seçim amaçlı olacak” talimatı verildiğini kaydeden AKP yöneticileri, atılacak her adımda seçimlerin göz önünde bulundurulacağını ifade ettiler.

AKP ERİYOR ALGISI KIRILACAK

Son dönemde yapılan açıklamada stratejik hatalar yapıldığını vurgulayan bir AKP MKYK üyesi, “metal yorgunluğu” tanımının yanlış algıya yol açtığını ve örgüt yöneticilerinin partililer önünde ezildiğini söyledi. Şu anda yanlıştan dönülse de belli bir kırgınlık yarattığını saklamayan MKYK üyesi, “Kamuoyunda Ak Parti’nin eridiği konuşuluyor. Bu algı partide de hâkim. Bu da örgütün hareket etmesini ve seçim sathına girmesini zorlaştırıyor. Cumhurbaşkanımız sahaya çıktı. Bundan sonra bu algının değişmesini bekliyoruz. Eğer bu algıyı değiştiremezsek seçim kazanmamız zor olur. Geçmişte siyasi partilerin yaşadığı durumu biliyoruz. Onların durumuna düşmemek için gerekeni yapacağız” dedi.

DEĞİŞİM SÜRECEK

AKP’de “değişim”in süreceğini kaydeden kıdemli bir AKP yöneticisi de şu bilgileri verdi: “Belediye başkanları ile ilgili değerlendirmeler sürüyor. Belirlenen isimlerin istifaları mutlaka istenecek. Şu anda 6 il belediye başkanı istifasını verdi. İlçe belediyelerinden de istifa edenler oldu. Bu devam edecek. Bu konuda taviz verilirse bu işin içinden çıkamayız. Bir adım atıldı, arkası getirilecek. Sadece belediye başkanları da değil, il başkanları da değişecek. Şu anda il kongreleri başladığı için belki bazı arkadaşlar aday olmaz, bu sorun o şekilde çözülmüş olur.

Ondan sonra sıra MKYK ve MYK’ya gelecek. Arkasından Bakanlar Kurulu’nda da değişim olacak. 8 civarında bakan değişirse sürpriz olmaz. Bu değişim zorunlu. Bütün bu işleri kongre ile sonlandırmış olacağız. Yapılacak son değişimlerden sonra artık bütün parti, belediyeler ve hükümet, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere kilitleneceğiz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız grup konuşmalarında ve parti toplantılarında açıkça vurguladı. En son Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda bu mesajı verdi. Bundan sonra parti içinde FETÖ tartışması da yaşanmayacak. Gizli açık hepsi temizlenecek.”