AKP'deki ayrışma protokole yansıdı

AKP'deki ayrışma protokole yansıdı

AKP'deki ayrışma netleşti. Davutoğlu'nun yanında yer verilmeyen Bakan Yıldırım'a, dinleyici sıraları adres gösterildi. Yıldırım’a yapılan ayıbı Başbakan Davutoğlu önledi.

AKP'DEBaşbakan Davutoğlu ile Binali Yıldırım arasında devam eden ve bir süre önce kamuoyuna da yansıyan rekabet krizi diplomatik ziyarette de kendini gösterdi. Erdoğan tarafından Başbakanlık koltuğu için düşünüldüğü konuşulan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Davutoğlu ile birlikte katıldığı Katar gezisi öncesi koltuk şoku yaşadı. Davutoğlu, ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. İşte koltuk krizi de bu açıklama öncesinde yaşandı.
Bir tek Yıldırım'a koltuk yok 
Havalimanı’nda, Davutoğlu’nun açıklama yapacağı masada, kendisine eşlik edecek olan bakanlardan Binali Yıldırım dışındaki tüm bakanlar için iki yanına koltuk konuldu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş için koltuk ayrıldı. Kendisine açıklama masasında yer ayrılmayan Yıldırım ise salona girdikten sonra önce masaya yöneldi ancak, protokol müdürü tarafından dinleyici koltuklarına yönlendirildi. Davutoğlu’nun yanına oturtulmayınca, dinleyici koltuklarına oturan Yıldırım'ın durumuna yine Davutoğlu müdahale etti. 
Binali Yıldırım sinirlendi 
Yıldırım, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın "Sayın bakanım buraya gelin, boş kalmasın" demesi üzerine ise, "Başkasını bulurlar" yanıtı vererek, öfkesini dile getirdi. Daha sonra Davutoğlu devreye girdi ve Yıldırım’a boş koltuğu işaret ederek, oturmasını istedi. Binali Yıldırım Davutoğlu'na "Bana burada yer ayırmışlar" deyince, Davutoğlu da "Yok yok geçin geçin" dedi. Yıldırım, Davutoğlu'nun çağrısını geri çevirmedi ve boş koltuğa oturdu. 
Koltuk krizi Erdoğan’ı kızdırdı 
Söz konusu koltuk krizinin Ankara'yı da karıştırdığı öğrenildi. ANKA'nın haberine göre, Davutoğlu, eleştiriler üzerine saat 10.00’da başlaması gereken MKYK toplantısına gitmedi ve Başbakanlık Özel Kalemi ise AKP Genel Sekreterliğine bilgi vermedi. Öte yandan, koltuk krizinin kameralara yansımasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kızdırdığı da kulislere yansıdı.