AKP’li başkana para vermeyen kaymakama sürgün!

AKP’li başkana para vermeyen kaymakama sürgün!

Alpu Kaymakamı Ömer Özbay'ın AKP’li belediye başkanı Rafet Demirtaş'ın usulsüz bir harcama isteğini kabul etmediği, bunun üzerine sürgün edildiği iddia edildi.

Eskişehir’in Alpu ilçesinde, daha önce 11 aydır maaşlarını alamayan işçilere “Seçimi kazanırsak maaşlarınızı veririz” diyen AKP’li Belediye Başkanı Rafet Demirtaş bir skandala daha imza attı.

BirGün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Alpu Kaymakamı Ömer Özbay, AKP’li Belediye Başkanı’nın usulsüz bir harcama isteğini kabul etmedi. Kaymakam Özbay, AKP’li başkanın “Seni sürdüreceğim” tehdidinin ardından Niğde Altunhisar’a ‘atandı’. Demirtaş’ın tartıştığı ve “Seni sürdüreceğim” diye tehdit ettiği Alpu Kaymakamı Ömer Özbay tenzili rütbe ile Niğde’nin Altunhisar ilçesine sürüldü.

31 Mart yerel seçimlerinde de aday olan AKP’li Demirtaş, 4 bin TL’lik bir elektrik faturasının ilçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın vatandaşın vergileri ile oluşturulan kasasından ödenmesi için para istedi. Kaymakam Özbay, bu talebi geri çevirdi. AKP’li belediye başkanı ile kaymakam arasında, kaymakamlık makamında tartışma yaşandı.

TEHDİDİN ARDINDAN SÜRGÜN

Belediye Başkanı Demirtaş, tartışma sırasında Kaymakam Özbay’ı “Seni sürdüreceğim” sözleri ile tehdit etti. Bu tehdidin ardından Kaymakam Özbay için sürgün kararı çıktı. Özbay, Niğde’nin Altunhisar ilçesinde görevlendirildi. Özbay’ın kaymakamlığından alındığı Alpu ilçesinin mülki idare bölümlenmesine göre 4. derece kaymakamlık, yeni görev yeri Altunhisar’ın ise 5. derece mülki amirlik olduğu öğrenildi.

TENZİLİ RÜTBE İLE SÜRGÜN

Yaşananlara tepki gösteren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Alpu Kaymakamı Özbay, AKP’li belediye başkanı Demirtaş’ın tehdidinin ardından tenzili rütbe ile sürgün edildi. Bu kabul edilemez.

Soruşturulacak ve tedbir uygulanacak olan devletin parasını koruyan, dürüst bir kaymakam değil, işçilerin maaşını ödemeyen, kaymakamla böyle bir tartışmaya giren belediye başkanı olmalıdır” dedi. 

İŞÇİLERİ DE TEHDİT ETMİŞTİ

Alpu Belediye Başkanı Demirtaş’ın daha önce de 11 aydır maaşını alamayan işçileri “Seçimi kazanırsak, maaşlarını vereceğiz” sözleri ile tehdit etiğini, itiraz eden işçilerin de görevine son verdiğini anımsatan Çakırözer, “Devletin parasını siyasi partilerin hizmetine sunmayan kaymakam nasıl olur da bir gecede sürgün edilir? Ülkemizde namuslu, dürüst bürokratlığın bedeli bu mudur?” dedi.