AKP’li Hamza Dağ’dan tehdit gibi açıklama: Tunç Soyer kazanırsa...

AKP’li Hamza Dağ’dan tehdit gibi açıklama: Tunç Soyer kazanırsa...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Tunç Soyer'in kazanması durumunda şehirde güvenlik problemlerinin ortaya çıkacağını kaydetti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Tunç Soyer’le ilgili “Bu kişinin İzmir’de belediyenin başına geçmesi durumunda yönetme sıkıntısının yanında şehirde güvenlik problemlerinin de ortaya çıkacağı bir zemin oluşması muhtemeldir” dedi.

‘DİĞER ADAYLAR ENDİŞE YARATIYOR’

AKP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan AKP’li Dağ, kendileri dışındaki partilerin, parti içi koltuk krizleriyle, aday belirleme sürecinde yaşanan olumsuzluklarla, tepeden inme adaylarla, belediyelerde rant kavgalarıyla vatandaşın karşısına çıktığını iddia eden Dağ, bu sürecin İzmir halkının kafasında soru işaretleri oluşturduğunu ve birçok kişide endişeler yarattığını savundu.

‘TUNÇ SOYER HDP İLE YAKIN ÇİZGİDE’

CHP’nin İzmir adaylarının partiden gelen şantaj ve tehditlere maruz bırakıldığını iddia eden Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in HDP ile yakın bir çizgide olduğunu söyledi. Dağ, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözde adalet yürüyüşünde alenen tasdik ettiği HDP ortaklığının, İzmir’de en üst düzeyde bir temsiliyeti için Tunç Soyer ismi belediye başkanlığı için aday gösterilmiştir” ifadesini kullandı.

Bu adaylık sonrası HDP’nin Soyer’e destek açıklamasında bulunarak İzmir’den aday çıkarmama kararı aldığını belirten Dağ, “Soyer İzmir’de terörle ilişkili kişi ve gruplara yönelik gerçekleştirilebilecek olası operasyonlarda panzerin üstüne mi çıkmayı yoksa önüne mi yatmayı planlamaktadır” dedi.

‘SOYER KAZANIRSA GÜVENLİK SORUNU YAŞANIR’

Soyer’in kentin refleksleriyle uzaktan yakından alakasının olmadığını, sadece belli bir zümreye hitap ettiğini ileri süren Dağ, “Bu kişinin İzmir’de belediyenin başına geçmesi durumunda yönetme sıkıntısının yanında şehirde güvenlik problemlerinin de ortaya çıkacağı bir zemin oluşması muhtemeldir. Çünkü olası durumda bu güzel şehrimizde HDP-PKK çizgisinin de bir aktör olarak ortaya çıkacağı su götürmez bir gerçektir” diye konuştu.