AKP'li Ünal: NATO'nun, BM'nin sorgulandığı bir dünyada bize...

AKP'li Ünal: NATO'nun, BM'nin sorgulandığı bir dünyada bize...

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Aktörlerin hızla pozisyon değiştirdiği bir dünyada artık NATO'nun, Birleşmiş Milletlerin sorgulandığı bir dünyada bize birileri ısrarla sabit kalmamızı söylüyor. Bu eğer bir gaflet değilse hastalıklı bir düşünme biçimi olabilir. Bizim hızlı pozisyon değiştirmemiz gerekiyor" dedi.

Ünal, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin (NEVÜ) 2017-2018 akademik yılı açılış törenine katıldı. NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Siyaset ve Toplum" konulu ilk dersi veren Ünal, toplumların muhafaza edilmesi gereken çeşitli değerleri bulunduğunu, Türkiye'nin nereye ait olduğu konusunda değerlendirme yapmak durumunda olduğunu belirtti.

Ünal, "Toplumların ve insanların sabitleri olmalıdır, değişmezleri olmalıdır. Değerleri ve inançları gibi muhafaza edilmesi gereken sabitler. Hani Mevlana Hazretleri pergel metaforunda diyor ya 'Bir ayağını merkezine sabit bir şekilde koyup diğer ayağınla dünyayı dolaşmak.' Biz önce kim olduğumuza, nereye ait olduğumuza, bütün bu kimliğimizi, karakterimizi, değerlerimizi, inançlarımızı, birlikteliğimizi belirleyen asgari müştereklerimizi yeniden tanımlayarak bu yeni durumu doğru okumak durumundayız." diye konuştu.

'2005'TEKİ AB'Yİ BİZE GETİRİN, ONLARLA İLİŞKİ KURARIZ'

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet sloganının Türk toplumunun nerede buluşacağına dair en doğru cevap olduğunu ifade eden Ünal, şunları kaydetti: "Bir tarafta NATO'nun bir tarafta Varşova'nın olduğu soğuk savaş yıllarına göre dizayn edilmiş bir hükümet sistemiyle yola devam etmemiz gerektiğini söylüyorlar. Bakın bize diyorlar ki 'AB ile ilişkilerinizi niye stabil tutmuyorsunuz.' Biz de diyoruz ki '2005’teki Avrupa Birliği'ni (AB) bize getirin 2006'daki Almanya'yı, Hollanda'yı, Belçika'yı getirin onlarla ilişki kurarız ama 2016'daki, 2017'deki Hollanda 2005'teki Hollanda değil, Almanya değil. Rutte gibi bir adam Wilders'in peşine düşüp ırkçılık yapabildi. Schulz'un katı ırkçılığı Merkel'i kendi merkezinden başka bir merkeze savurdu. Şimdi her şeyin hızla değiştiği bir dünyada birileri bize sabit kalmamızı söylüyor. Aktörlerin hızla pozisyon değiştirdiği bir dünyada, artık NATO'nun, Birleşmiş Milletlerin sorgulandığı bir dünyada bize birileri ısrarla sabit kalmamızı söylüyor. Bu eğer bir gaflet değilse hastalıklı bir düşünme biçimi olabilir. Bizim hızlı pozisyon değiştirmemiz gerekiyor. Bizi bir arada tutan o temel unsurları muhafaza ederek yeni ve doğru hamleler yapmamız gerekiyor."